14-01-07

Leuke zondag

Eindelijk nog eens echt kunnen uitslapen vandaag: geen wekkers, kinderen of stielmannen die mij veel te vroeg uit mijn nest haalden. Rond half 9 dus opgestaan, op het gemak ontbeten met de krant erbij en ons rustig klaargemaakt. Tegen de middag zijn we vertrokken naar de schoonouders, om er ons kroost weer op te halen, maar er eerst onze voeten onder tafel te steken.

Aangezien ik al een week niet kan wassen wegens de verbouwingen, had schoonmama ook twee bakken vuile was aanvaard en intussen verwerkt én gestreken. Een heilige is het, mijn schoonma! Zulke verbouwingen bezorgen u dan wel een hele hoop last en vuiligheid, maar anderzijds hebben ze ook hun voordelen: het huishouden is hier momenteel tot een absoluut minimum herleid. Kuisen deden we al niet (leve de dienstencheques!), koken amper (deze week zelfs helemaal niet) en nu valt dus ook de was en strijk nog weg. Ik zou dit best gewoon kunnen worden.

Deze namiddag zijn we dan naar het Krekengebied gereden, voor een zondagse gezinswandeling in Sint-Kruis, een gehucht net over de grens. Het weer was ideaal, zonnig en niet koud, en de omgeving was mooi. Stadsmensen als we zijn, komen wij niet zo vaak op "den buiten", maar een mens heeft toch af en toe eens nood aan wat frisse lucht en rustig natuurschoon.

Grote Broer en Kleine Broer hebben flink meegestapt, stokken en andere schatten gezocht, paarden gevoederd met op straat gevonden aardappelen, een regenworm bestudeerd, steentjes in plassen gegooid (dolle pret!) en als echte mannen in de vrije natuur geplast. Boys will be boys.

Daarna nog een chocomelk in het plaatselijk café, en onze namiddag was meer dan geslaagd. We zouden dit eigenlijk vaker moeten doen.

21:36 Gepost door Virginia in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: familie, kinderen, uitstapjes |  Facebook |

Commentaren

Amper koken en niet kuisen??? Ik zou dat artikeltje van mij toch maar eens van buiten leren als ik u was;)
Rep u naar de Veritas om een lint!

Gepost door: De Huisvrouw | 16-01-07

De commentaren zijn gesloten.