17-01-07

Schrijven

Grote Broer en ik hebben een boek geschreven. Eigenlijk vooral Grote Broer, die voor de tekst én illustraties zorgde; ik was slechts zijn penhouder. Hij heeft eerst een tiental blaadjes in twee gevouwen en aan elkaar geniet, dan telkens een tekening gemaakt op de rechterzijde, waarna ik op de linkerkant de tekst moest schrijven.

Het verhaal is getiteld: Beer en Wolf en Das, en gaat als volgt. (Zodra we een digitaal fototoestel hebben, volgt een tweede druk.)

Op een ochtend was het lente en Beer was blij. Hij ging op pad.

Hij ging op stap in het donkere bos en kwam Wolf tegen. Wolf zei: "Hallo, hoe gaat het, Beer?" (het was een lieve wolf, nvdr) Beer zei: "Goed. Gaan we samen op pad?"

Ze gingen verder op pad. Beer zei: "Ik heb honger." Wolf zei: "Ik heb ook honger." Beer zei: "Laten we noten pakken."

"Dag vrienden", zei Das, "Wat eten jullie?" "Een noot", zei Wolf. "Ik ga ook een noot pakken uit mijn notenboom", zei Das. Das at een noot op en ze liepen verder, en ze kwamen aan het huis van Beer.

Beer zei: "Wolf en Das, dit is mijn hol. Ik woon in het Lichte Bos." (En Wolf en Das wonen in het Donkere Bos, nvdr.) Das zei: "Ik ben een beetje moe; wacht even op mij." Beer zei: "Kom maar een lekkere warme chocomelk drinken." Wolf zei: "Jaaaa!"

En toen kwam er een varkentje met een lange snuit, en die blies het verhaaltje uit.

 

Het boek wordt hier zorgvuldig bewaard. Het is duidelijk dat er een Groot Schrijver in Grote Broer huist, en dan wordt zijn debuut goud waard.

 

 

 

 

 

 

15:32 Gepost door Virginia in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) | Tags: kinderen |  Facebook |

Commentaren

leuk verhaaltje... en de laatste lijntjes doen me wel zin krijgen in zo een lekkere tas warme chocomelk :p groetjes

Gepost door: sweet-appeltje | 17-01-07

Prachtig!

Gepost door: Karin | 19-01-07

De commentaren zijn gesloten.