18-01-07

Johan Verminnen

Enter de officiële website van Johan Verminnen

 

Gisteravond vond het nieuwjaarsfeest van mijn ma haar werk plaats. Omdat het programma mij wel aanstond, ben ik meegegaan. Johan Verminnen kwam namelijk optreden, en ik moet bekennen: ik heb het wel voor hem. Ik ben eigenlijk geen al te grote muziekliefhebber - ik vrees dat ik blijven steken ben eind jaren 80, begin jaren 90 -, maar voor kleinkunst heb ik altijd een zwak gehad. Het optreden was heel geslaagd: enkele echte klassiekers afgewisseld met wat minder bekend werk, puike muzikanten, wat humor en ontroering ertussendoor, ja, Verminnen kent zijn stiel, zoveel is zeker. Hij ging er ook heel enthousiast tegenaan, waardoor het vrij bezadigde publiek na een tijdje helemaal loskwam. De set werd afgesloten met een samenzang met het publiek van "laat me nu toch niet alleen" (nee, niét van Clouseau), en als bisnummer zong hij "Laat me" van Ramses Shaffy. Waauw, pure klasse! Bij momenten leek het zelfs alsof Shaffy daar zelf stond. Enfin, ik heb ervan genoten, dat mag wel duidelijk zijn.

Daarna dan de receptie. Ik had me voorgenomen om de Voorbeeldige Dochter te spelen, en na een tweetal glazen schuimwijn ging me dat heel goed af, al zeg ik het zelf. Small talk met wat oude collega's van mama die ik in geen 20 jaar meer gezien had, haar braaf volgen richting aperitiefhapjes, kennis maken met tig mensen die ik waarschijnlijk nooit van mijn leven meer zal zien, ik deed het allemaal met de glimlach.

Eén van die ex-collega's vroeg me of ik "nog altijd in de politiek zat?". Goh ja, nog een beetje, probeerde ik beleefd af te wimpelen. Maar het mocht niet baten. "En nog altijd bij de groenen?" Euh ja, en hebt u al kleinkinderen? "Tsss, verkeerde partij hé. Die zijn veel te betuttelend en willen veel te veel regeltjes opleggen." Okee, als het dan echt moet, dan doe ik maar mee: "Zoals bijvoorbeeld?" Waarop een warrig verhaal volgde over een buurman die zijn geiten en konijnen moest laten registreren, natuurlijk door de schuld van die duivelse groenen. Ik wist niet waarover de man het precies had, dus zei ik eerlijk dat ik daarover nog nooit gehoord had. Dan kwam de volgende beschuldiging: "En wat ik hen vooral kwalijk neem, is het migrantenstemrecht! Dat hebben ze de mensen echt door de strot geduwd." Oho, wacht eens even, het migrantenstemrecht werd goedgekeurd in 2005 door de paarse regering, waar de groenen dus geen deel van uitmaakten. Ze zaten toen niet eens in het parlement! Daar had de man niet van terug.

Maar ik weet het wel: alles is altijd de schuld van de groenen. Daar hebben we onderhand wel al mee leren leven. En een politieke partij moét kritiek kunnen verdragen, daar ben ik het 100% mee eens.

Maar mag die kritiek dan a.u.b. ook eens op feiten gebaseerd zijn? Please?

00:07 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: politiek, cultuur en zo |  Facebook |

Commentaren

Ik heb ook nog een klacht over de Groenen, mag ik ze aan u kwijt? *groene grijns*

Gepost door: De Huisvrouw | 19-01-07

Neen, wend u tot de Ombudsdienst *tonguitstekend smiley*

Gepost door: Virginia | 19-01-07

zeg maar tegen diene vent dat je geiten al sinds de jaren 90 moet registeren.:)

Gepost door: zinzia | 19-01-07

De commentaren zijn gesloten.