25-01-07

vergaderen

Net terug van de vergadering van onze lokale partijafdeling. Bij min 2 met de fiets, jaja, je moet er iets voor over hebben. Veel nieuwe gezichten, en zowat een verdubbeling van het normale aantal aanwezigen; dat doet deugd! Eén van de nieuwe gezichten was een oude studiegenoot, en tevens schrijver van het toneelstuk waaraan ik me ooit vergrepen heb. Ik moet de video-opname nog ergens liggen hebben, maar die is niét voor publicatie vatbaar. En ik ben trouwens toch totaal onherkenbaar (wat niet van iedereen gezegd kan worden...)

Maar soit, de vergadering dus. We hadden het voornamelijk over de grootse plannen voor het Sint-Pietersstation. Op zich juichen we het toe dat men daar serieus gaat investeren, dat het station uitgebreid wordt, en zelfs dat er kantoren in de buurt bijkomen. Maar de megalomane schaal van het project stoort ons. Omdat een of andere hippe architect het lumineuze idee kreeg dat Gent, stad van torens, er dus nog enkele bij moet krijgen, zullen hele woonwijken in de schaduw van mastodont-kantoorgebouwen komen te liggen. Ook de parking voor maar liefst 2810 wagens (dit is groter dan alle huidige parkings in Gent samen!), is ons een serieuze doorn in het oog. Zeker als je weet dat de huidige tijdelijke parking niet vol staat; een telling leverde amper 600 auto's op. Meer mensen het openbaar vervoer op krijgen, daar zijn we natuurlijk 100% voor, maar het is niet de bedoeling dat ze eerst allemaal met de wagen naar het station komen. Dan staan ze immers toch weer in de file, en de woonkwaliteit van de bewoners wordt er ernstig door aangetast.

Ten slotte is ook de nieuwe verbindingsweg met de R4, door een woonwijk én een natuurreservaat, géén goed idee. Natuurlijk zuigt zo'n nieuwe weg weer meer verkeer aan, met de bijhorende luchtverontreiniging. En de Europese normen voor fijn stof worden in onze stad nu al ruimschoots overschreden.

Nee, projectontwikkeling aan een station: prima, uitstekend, maar dan wel graag op mensenmaat.

Meer info op www.buitensporig.be

 

 

 

23:25 Gepost door Virginia in Actualiteit | Permalink | Commentaren (7) | Tags: politiek, gent |  Facebook |

Commentaren

Mr. Bean En ken je ook De Mr. Bean?

Gepost door: zinzia | 26-01-07

Gaat het om F.N. of om L.F. ? Ik gok op de eerste. Eens het project erdoor komt, kom ik daar te werken...(ben er nog niet uit of dat een verbetering zou zijn). 'k Kan me wel voorstellen dat zulke grootschalige projecten schokgolven veroorzaken bij de bewoners!
PS Ik heb de video nog ergens (grijns)...(maar gelukkig voor jou heb ik ook geen zin om die te tonen).

Gepost door: Ann | 26-01-07

Ann, het gaat om LF.
Zinzia, ik kan niet volgen?

Gepost door: Virginia | 26-01-07

BTTB De bijnaam van de voorzitter van de BTTB, hij is het schijnt regelmatig bij die vergaderingen van buitensporig en zijn leerlingen hebben hem omgedoopt tot Mr. Bean:)

Gepost door: zinzia | 27-01-07

Luc De Smet?
Die ken ik, maar alleen van zien. Nu je het zegt...

Gepost door: Virginia | 27-01-07

nu je het zegt:) Het is hem...

Toch wel een grappig figuur, niet:)

Gepost door: zinzia | 28-01-07

ik word te oud voor spelletjes!
ik kan zeker niet volgen maar wat ik wel weet is zolang IK LEEF verliest be. moge de waarheid aan het licht komen. het bloed hangd aan jullie handen niet de mijne......aja het word es tijd je die pedo's opruimd anders doe ik het wel ;) vurt systeem bv dutroux ect telkens dat handje. boycotten jullie me na jan nog trek ik de beerput van be open en lek het op alle manieren!!!geen 7j etertjes!!!!!

grtjs C

Gepost door: Croky | 21-09-07

De commentaren zijn gesloten.