03-02-07

Het Plan

Het Plan voor vandaag was als volgt:

 

-         De kindjes zouden, moe van het Lichtfeest en van het langer opblijven, tot ongeveer 8 uur slapen. Voor alle veiligheid had ik bij Grote Broer dezelfde truuk toegepast als vorige week; er zou ‘s namiddags namelijk een vriendje komen spelen, dus hoe langer hij sliep, hoe vlugger het namiddag zou zijn.

-         Sweety Darling zou dan met de kindjes opstaan (mijn uitslaapdag) en bij de bakker om lekkere ontbijtkoeken gaan.

-         Ik zou opstaan rond 9 uur, helemaal uitgerust na een verkwikkende nacht en helemaal klaar om erin te vliegen.

-         In de voormiddag zou ik om een lamp voor de nieuwe badkamer rijden, aangezien de elektricien om 15u. zou langskomen. Ik zou ook gordijnen gaan bestellen. Ondertussen zou Sweety Darling het eten maken en met de jongens spelen.

-         Na het middageten zou Kleine Broer gaan slapen, en terwijl Grote Broer met vriendje R. speelde, zouden wij de badkamer kuisen, kasten van plaats veranderen en herorganiseren, de kasten op de badkamer vullen, en nog wat andere huishoudelijke klussen.

-         Na het dutje van Kleine Broer, zouden we nog wat buiten spelen, en dan om 18u. naar het verjaardagsfeestje van Schoonzusje gaan.

-         ’s Avonds zouden we moe maar innig tevreden met onze pico bello badkamer uitrusten van een geslaagde werkdag.

 

Dat was dus het Plan.

 

De realiteit verliep als volgt:

 

-         Ik kroop, rekenend op een lange en ononderbroken nachtrust, rond 1u. in mijn bed.

-         Om 1.30u. werd Kleine Broer roepend wakker. Troostpogingen door Sweety Darling haalden niets uit. Na ongeveer een half uur wenen en roepen, en nadat ik er ‘een beetje bij gelegen’ had, viel hij toch weer in slaap.

-         Om 6.15u. werden we besprongen door Grote Broer: ‘Hoe laat is het?! Hoe lang duurt het nog voor R. komt?!’ Wij stuurden hem terug naar zijn bedje, maar het was al te laat: Kleine Broer was ook wakker. Sweety Darling staat kermend op en neemt hen mee naar beneden. Ik steek mijn oordoppen in.

-         Sweety Darling overleeft het ochtendgeweld (amper) op sloten koffie; hij vindt niet de energie om naar de bakker te gaan.

-         Ik sta op om half 10, nog steeds moe.

-         Om 10u. telefoon: Myriam, de mama van R., vraagt of iemand met haar naar het ziekenhuis kan rijden. Haar jongste is uit zijn stoel op de grond gevallen, heeft moeten overgeven, en haar man is niet thuis. Sweety Darling neemt de auto en vertrekt.

-         Zonder auto kan ik mijn geplande boodschappen niet doen. Ik begin dan maar aan de reorganisatie van de kasten. Sweety Darling vloekt als hij weer thuiskomt en de chaos ziet. Samen sleuren we nog een enorme ladenkast met spiegel naar beneden.

-         Na het eten gaan Sweety Darling en Kleine Broer slapen. Ik trek met Grote Broer richting gordijnen- en lampenwinkel. We bestellen gordijnen voor de speelkamer, en ik neem een stuk of 10 stalen mee voor de badkamer.

-         In de lampenwinkel heerst een nijpend gebrek aan personeel. Na een half uur kan iemand mij helpen. De lampen die ik op het oog had, zijn allemaal uit stock. Omdat de elektricien deze namiddag de lamp komt aansluiten, kan ik niet wachten op de nieuwe levering. Ik besluit dat de oude lamp er dan maar weer aan moet. Ondertussen heeft Grote Broer ei zo na een paar hele dure glazen lusters gebroken.

-         Ik passeer nog eens langs Blokker, waar ik mij te buiten ga aan opbergrekjes, manden en mandjes allerhande. Als we thuis komen, is de elektricien er al. Hij doet zijn ding, en zie, er was licht!

-         Ik ga verder met de kasten en kom tot de ontdekking dat Sweety Darling genoeg kousen heeft om een heel leger te voorzien. Uitgerokken slips en witte sokken vliegen onherroepelijk in De Zak. Intussen zijn Grote en Kleine Broer samen met vriendje R. bezig de schaarse nog resterende ordelijke plaatsen in ons huis aan te passen aan de rest. We laten ze maar begaan.

-         Ik stort mij ook op het verzorgingsmeubel, dat nog steeds in onze woonkamer prijkt. Na 6 jaar wil ik het onding er weg, maar daarvoor moet het uiteraard eerst geleegd worden. De chaos groeit nog verder aan.

-         Sweety Darling rijdt om mijn moeder, die immobiel is door haar gebroken pols. Ze bewondert onze badkamer, en dient me van advies over de keuze van gordijnen. Wonder boven wonder komen we overeen. Ik deel de beslissing mee aan Sweety Darling, voor wie alles allang goed is.

-         We proberen onszelf en de kinders nog enigszins te fatsoeneren, en vertrekken – met vertraging uiteraard – naar het feestje van Schoonzusje. Alwaar de jongens helemaal loos gingen, en wij eindelijk eens op het gemak konden zitten.

 

Tot zover het verschil tussen Plan en Realiteit.

Zoals alle ouders weten, is de eerste les die kinderen je leren: flexibiliteit. Daar werden we vandaag voor alle zekerheid nog eens goed aan herinnerd.

 

O ja, het Plan voor morgen is:

De kinderen slapen tot 8u, ik sta met hen op en ga naar de bakker. Sweety Darling gaat voetballen. Ik kuis de badkamer terwijl de jongens braaf op hun kamer spelen of tv kijken. ’s Namiddags trekken we er gezellig samen op uit voor wat quality-time. Moet lukken!

 

22:24 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: kinderen, badkamer, huishouden |  Facebook |

Commentaren

Zoooo herkenbaar :-)
Ik maak tegenwoordig nog maar weinig plannen, het draait toch altijd anders uit :-)

Gepost door: Karin | 05-02-07

De commentaren zijn gesloten.