17-02-07

Lenterig

Het was prachtig weer vandaag, ideaal voor een uitstapje naar provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. De jongens waren vrolijk, enthousiast, levendig, kortom, zoals ik ze het liefste heb, en hebben heel flink meegestapt op de Natuurwandeling. Deze doorkruist het hele domein, langs beken en door bossen, en passeert ook het Molenmuseum, waar we eventjes binnenwipten. Met jonge kleuters kan je daar natuurlijk geen uren doorbrengen, maar het was toch interessant. Je kan er zelf allerlei experimenten doen, en dankzij de buis van Archimedes begrijp ik nu eindelijk hoe een pomp werkt; hoe je water dus naar boven krijgt.

Het deed weerom echt deugd om eens in de vrije natuur te zijn. De vogeltjes floten uit volle borst, het zonnetje straalde al heel lenterig, en de talloze bosjes sneeuwklokjes deden de twee stuks in ons stadstuintje helemaal verbleken. Ik vind dat elk jaar weer zó fijn, die eerste prille tekenen van het naderende voorjaar. 

Er is ook een dierenpark in Puyenbroeck, waar onze inlandse neerhof- en boerderijdieren tentoon worden gesteld. Ik moet niet meer zeggen dat dit het hoogtepunt van de wandeling vormde voor onze telgen. Het zijn dan wel stadskinderen, maar aan hun kennis over en liefde voor dieren, kan menig plattelandsbewonertje een puntje zuigen.

23:23 Gepost door Virginia in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: kinderen, dieren, uitstapjes |  Facebook |

Commentaren

Ik heb van 't weekend precies ongeveer hetzelfde gedaan, zei het in een ander provinciaal domein. :-)

Gepost door: De maffe | 18-02-07

De commentaren zijn gesloten.