20-02-07

(On)bekende

In Gent woont een meisje. Enfin, eigenlijk al een vrouw. Ik weet niet hoe ze heet of wat ze doet, en zij kent mij ook niet. Maar ik kom haar nu al 11 jaar op geregelde tijdstippen tegen, zomaar, op straat. Ze lijkt steeds stevig naar iets onderweg, doelgericht, soms te voet, soms op de fiets. Ze kijkt niet echt om zich heen, maar voor zich uit, naar de verte, steeds met een glimlach om de mond. Ze doet me wat aan een fee denken, met haar lange, natuurlijk krullende lokken, en lange, romantische rokken. In de zomer op sandalen, 's winters met rijglaarsjes.

Ik werd voor het eerst op haar bestaan attent gemaakt door een toenmalig vriendje van me, een rebellerende bankierszoon, beetje hippie-achtig, die nu als advocaat bij een groot Brussels kantoor werkt. Hij heeft me toen wellicht haar naam gezegd, maar die ben ik vergeten. Echt aan elkaar voorgesteld zijn we nooit. Maar sindsdien 'ken' ik haar dus, en zie ik haar regelmatig in de stad: op de Gentse Feesten, de Kouter, in de Vooruit. Ze is, nog iets wat me opvalt, altijd alleen, maar ziet er - met die glimlach van haar - erg sereen en gelukkig uit. Ofwel zit ze aan de weed, dat kan natuurlijk ook.

Vanavond zag ik haar weer, toen ik met de fiets naar huis reed. Ze liep langs het water. Niet alleen deze keer: ze duwde een kinderwagen.

Gek hé, dat iemand die je niet kent je toch zo vertrouwd kan zijn. En wie weet, misschien zijn wij wel allemaal zo'n 'bekende onbekende' voor iemand.

19:49 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: mensen, gent |  Facebook |

Commentaren

Mooi, Virginia.

Gepost door: Stien | 20-02-07

Herkenbaar,'k "ken" ook zo iemand....

Gepost door: goudlokje | 21-02-07

mo how vent to amaai meiske als ge alle dagen zo stoned zit moet het wel hééééééél goe gerief zijn!(namens men anatomie kennis ;)ben jij die Virginia die de boeboekes helpt enzo? pijst nie want die zag er te heilig uit en te weinig lachs. zoja aub alsk u zie stop me steeds te zeggen seg heb een rijke fam hier daar ect. men fam is rijker ok!? als we willen kuisen we elke dag ons gat af me 100 euro briefkes.en neeeeeeeee sfh ge kunt ons nie rippen we kunnen ons enkel even goe beschermen gelijk elke overheid ter wereld! dus tip aan alle spooferkes kom kom kom welkom dan heb je de sfh aan je laars hihihihihi (kubuntu binnenkort!!!!)sow flokjoewokjoew en hopelijk kunnen ze jullie na al die jaren ophelderen.(ma dat betwijfel ik spijtig genoeg nr1 wereld's laffe mietjs). hopelijk ben ik afgestudeerd dan en stel ik de diagnose internering fkn bende zotten!!!sissy's com to me face to face.....

groetjes C allias (ex) Babyface en derest who knows?????? vo jullie een raad vo mij een weet. ma ze kennen me en dit autistich (niet koppelend freakske is 2 procent van de 98 klikkers!!!)merci vo men blanco straf blad na dat poosje niks te zeggen....wat geld toch niet kan doen hé.

grtjs

Gepost door: Croky | 21-09-07

djuuuu hihihiiiiiiiii

Gepost door: Croky | 21-09-07

allé allé waar zitten jullie?

Gepost door: Croky | 21-09-07

Gent is tof arondisement dendermonde sucks

viva Gent! love ya

Gepost door: Croky | 21-09-07

De commentaren zijn gesloten.