24-02-07

Klussen en rollenpatronen

Gisteren het er met mijn 'peergroup' nog over gehad: dat mannen veel grondiger maar ook veel trager zijn in het doen van klusjes en dergelijke. Helaas ben ik niet gezegend met een Handige Harry, dus dat grondige valt hier best wel mee. 'Goed = goed genoeg', is het motto hier ten huize Virginia. Wat als gevolg heeft dat ons huis hier nooit tiptop in orde zal staan, dat wijzelf, kleren- en kapselgewijs, er nooit zullen uitzien als fotomodellen, en dat ook de andere praktische aspecten van ons leven nooit 100% perfect zullen zijn. Natuurlijk zou ik het leuk vinden als dat allemaal wél zo zou zijn, maar zolang we de Lotto niet gewonnen hebben en die dingen allemaal kunnen uitbesteden: so be it. Het is een kwestie van prioriteiten denk ik.

Maar goed, vandaag stond er, in de nasleep van onze badkamerverbouwingen, toch eens een Klus op het programma. Ikzelve heb onze gietijzeren, 40 jaar oude, radiator van een tweede 'couche' verf voorzien. Het was de eerste keer sinds 15 jaar of zo dat ik de kwast hanteerde. En ik moet toegeven, ik vond het best wel meevallen. Op een goed uur was ik klaar, met slechts zeer weinig collateral damage (enkele spatjes op de kranten die eronder lagen). Goed hé! Ook hier gold wel mijn motto 'Goed = goed genoeg'; ik heb overal geverfd waar ik eraan kon, maar tussen de spijlen en achteraan dus niet. Maar ge ziet dat toch niet! (Tenzij ge echt op de grond gaat liggen met uw neus erin, maar wie doet dat nu?!) Seffens nog de borstel uitspoelen; het opruimwerk achteraf vind ik altijd het vervelendst.

Ondertussen, tijdens mijn noeste arbeid dus, heeft Sweety Darling soep gemaakt (de tweede keer in ons 9,5 jaar samenwonen) en eten gekookt. Jaja, als feministe ben je het aan jezelf verplicht om toch minstens soms de rollenpatronen eens om te draaien hé, al was het maar voor de voorbeeldfunctie.

P.S.: De soep was goed.

14:01 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: huishouden, vrouwen |  Facebook |

Commentaren

en wanneer er toch iemand op de grond gaat ligge om te kijken of alles geverfd is op alle plaatsen zeg je gewoon "gekkie" :p
nog een fijn weekend SwAp

Gepost door: sweet appeltje | 24-02-07

AHA nu weet ik waarop ik moet letten, moest ik ooit bij jou verzeild geraken :p

Gepost door: De Huisvrouw | 24-02-07

Ik zou zeggen: "Ik daag u uit, Huisvrouw!", maar ik heb precies toch een beetje schrik van u gekregen sinds uw huisbaas-post ;-).

Gepost door: Virginia | 24-02-07

De commentaren zijn gesloten.