26-02-07

Ongemakkelijke waarheid

An Inconvenient Truth

 

Na het werk met de collega's naar An Inconvenient Truth geweest, op mijn initiatief. Ik had hem al eens gezien, maar opnieuw was ik erg onder de indruk. De toestand is echt ernstig. Het is niet vijf, maar één voor twaalf. Als we nu niet dringend in actie schieten, zadelen we onze kinderen en kleinkinderen met een verschrikkelijke erfenis op.

De film is in dat opzicht, ondanks alles, ook positief, en benadrukt wat we kunnen doén aan het probleem van de opwarming van de aarde. Mijn collega's zijn nu niet de meest groene mensen, maar ook zij waren nadien overtuigd dat er wel degelijk een probleem is. Nu, wie dat na het zien van deze film nog ontkent, is ofwel oerdom, ofwel gewoon van slechte wil. We hebben nog wat nagekaart op café, en het deed me echt deugd te merken dat het wel degelijk effect gehad had. Ik voelde me zelfs een klein beetje trots. En Al Gore for president! (Ah nee, dat is al te laat zeker?)

Bij thuiskomst lagen de kindjes al in bed. Kleine Broer was al heerlijk in dromenland; Grote Broer heb ik nog een paar dikke kussen en knuffels kunnen geven. Voor hen doe ik het toch allemaal.

 

P.S.: Mensen, ga zien die film! 't Is niet voor mij, maar voor onze kinderen!

21:41 Gepost door Virginia in Actualiteit | Permalink | Commentaren (9) | Tags: de wereld, politiek |  Facebook |

Commentaren

Ik zou soms eens willen zien hoe Al Gore himself leeft. Neemt hij het OV of laat hij zich overal rondrijden in een grote auto? Neemt hij de trein of het vliegtuig? Heeft hij ook spaarlampen bij zijn thuis? Woont hij in een kleine, goedgeïsoleerde woning of in een grote villa? Eet hij voornamelijk lokaal geproduceerde, biologische seizoensproducten of niet? Wat is zijn ecologische voetafdruk?

Gewoon, uit curiositeit.

Gepost door: Katie | 27-02-07

Je hebt zeker een punt, Katie.
In de film zie je hem heel vaak in het vliegtuig, de auto of helikopter. Maar om zijn boodschap te verspreiden, moet hij zich wel verplaatsen natuurlijk.
Ik vind dat het doel de middelen hier toch wel een beetje heiligt.
Van de rest van zijn levenswijze weet ik natuurlijk niets.

Gepost door: Virginia | 27-02-07

Voor wat Gore bashing : http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/6401489.stm

Op de boodschapper schieten om niet naar de boodschap te hoeven luisteren.

Gepost door: Momus | 28-02-07

Hmm, persoonlijk ben ik van mening dat, als je dergelijke dramatische boodschap brengt, je door je eigen levenswijze ook duidelijk moet maken dat je helemaal achter je boodschap staat. Als je dat niet doet, vind ik persoonlijk dat je de geloofwaardigheid van je boodschap aantast.

Al Gore geeft mij niet de indruk dat hij altijd op zoek gaat en gebruik maakt van de milieuvriendelijke alternatieven. Ook zonder helicopter, auto en vliegtuig kan je je verplaatsen. Niet altijd even gemakkelijk. Maar is het niet hij die aan de rest van de wereld vraagt om ons gemak opzij te zetten uit milieu-overwegingen?

Maar indrukken en schijn kunnen bedriegen. We zien uiteraard niet wat hij in zijn privéleven doet. Vandaar mijn vraag, mijn curiositeit.

"Gore bashing" of op de boodschapper schieten, was in ieder geval niet de bedoeling.

Gepost door: Katie | 28-02-07

O, maar ik had het helemaal niet op jou gemunt hoor, Katie.

Gepost door: Momus | 01-03-07

Ah, dan is het goed, Momus.

Gepost door: Katie | 02-03-07

Mensen geloven de dag van vandaag alles zolang je het maar goed brengt.
Toeval of niet, er staan verkiezingen voor de deur ...

Gepost door: Jeroom | 02-03-07

@ Jeroom: Heb je de film gezien?

Zo neen: we discussiëren verder nadat je hem gezien hebt.
Zo ja: Zie mijn post voor mijn conclusie.

Gepost door: Virginia | 03-03-07

Voor wat het waard is (over het energieverbruik van Gore dus):
http://blog.zog.org/2007/03/gore-en-energie.html#comments

Gepost door: Virginia | 03-03-07

De commentaren zijn gesloten.