28-02-07

danslust

Ik hou helemaal niet van fysieke inspanningen. Ik hààt sport, en vind het gewoon totaal oneerlijk dat dat goed is voor de gezondheid. Mijn conditie is dan ook navenant.

Dansen vormt echter een grote uitzondering op mijn afkeer voor alle vormen van lichaamsbeweging (allee, bijna alle *wink*). Helaas krijg ik nog zelden de gelegenheid om eens goed te swingen en te shaken: anderhalf trouwfeest per jaar, van nichten of neven; onze vrienden zijn al lang getrouwd of blijven in zonde samenwonen. Ik heb pertang goesting in een goede fuif: zo één die op tijd begint, waar je (bijna) iedereen kent, waar niet te veel gerookt wordt en waar vooral leuke, pretentieloze dansmuziek uit mijnen tijd gedraaid wordt: Eurythmics! Duran Duran! A-ha! Madonna! Michael Jackson! Doe Maar! The Cure! The Scene! Queen! Wham! Peter Gabriel! Bon Jovi! The Dolly Dots! Raymond vh Groenewoud! Falco! Vaya con Dios! Tina Turner! Elton John!, enfin, al die zangers en groepkes waar de Joepie indertijd vol mee stond, en waarvan je alle nummers uit volle borst en ongegeneerd vals kan meebrullen. En af en toe eens een goeie 'plakker' ertussen, aja!

Mijn laatste fuif dateert spijtig genoeg al van een hele tijd geleden. Toen Sweety Darling 35 werd, heb ik, samen met een mede-echtgenote, een verrassingsfuif voor hem en een vriend georganiseerd; maar veel gedanst werd er niet. De bezadigde 30- en 40-ers die er waren, hebben vooral veel gebabbeld en gedronken. Wat op zich natuurlijk ook wel leuk is.

Maar ik wil dus eens dansen! Met een heleboel tof volk rond mij dat meedanst! Even dacht ik eraan om voor mijn 35-ste ook een fuif te geven (ik vrees dat ik niet op een verrassing moet rekenen), maar da's toch wat overdreven hé, zo in je eentje. Een beetje kostelijk ook.

Misschien als we 10 jaar getrouwd zijn.

22:40 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Amai, met die muziek hoef je toch al niet op mij te rekenen (maar dat zou je toch niet gedaan hebben, hé)! :-p

Gepost door: Momus | 02-03-07

Oh, maar op mij mag je wel rekenen hoor! Zalig :D

Gepost door: Lunatic | 04-03-07

Op mij ook, mits ik een persoonlijke muzieknoot van de jaren '70 en '80 mag meebrengen...

Gepost door: Viki | 06-03-07

Lunatic en Viki: you're on!

Gepost door: Virginia | 07-03-07

De commentaren zijn gesloten.