06-03-07

Plannen

Is het de Lente? Zijn het mijn hormonen? Ligt het aan het feit dat ik vandaag eens écht goed doorgewerkt heb en mij daarbij, niet geplaagd door schuldgevoelens, best wel goed voelde? Ik weet het niet, maar feit is dat ik vanavond boordevol nieuwe plannen zit.

Zoals ik hier al eens liet uitschijnen, heb ik, om het met een understatement te zeggen, momenteel niet de meest boeiende of enthousiasmerende job ter wereld . Ik heb mijn peergroup weliswaar beloofd om er niet meer over te zagen, maar op mijn eigen blog doe ik wat ik wil, nèh!

De bureaucratie, de pietluttigheid, het pietepeuterig controleren van elk onnozel detail, het veranderen (NIET: verbeteren) van elk onnozel detail, het gebrek aan vertrouwen, de vergaderitis (vandaag hebben we bijvoorbeeld vergaderd OVER een vergadering, need I say more?), het niet kunnen relativeren, de verspilling, het systeem-paraplu waardoor niemand zijn verantwoordelijkheid opneemt; het werkt me allemaal al heel lang op de zenuwen. Mijn motivatie laat dan ook sterk te wensen over.

'Zoek dan iets anders!' hoor ik u zeggen. Wel, alhoewel dat allemaal niet zo simpel is, ben ik er toch werk van aan het maken. Er zit héél misschien iets in de pipeline, het is nog allemaal heel onzeker en embryonaal, maar ik ben er dus mee bezig. Gisteren een mail gestuurd, vandaag antwoord ontvangen en morgen mag ik eens bellen. Nee, ik zeg nog niet wat of hoe, ik wil de goden niet verzoeken, het lot niet tarten, het vel van de beer niet verkopen voor het beest geschoten is, het brood niet smeren voor het gesneden is, de mooncup niet ledigen vooraleer hij gevuld werd, enzovoort enzovoort. Maar ik hoop dat het iets wordt. Wordt hopelijk vervolgd!

Vandaag zat ook het nieuwe programmaboekje van Vormingplus in de brievenbus. Een aantal cursussen en opleidingen spraken me direct aan: leesgroepbegeleider worden, digitale beeldverwerking en 'Zinnen op Gent': een 2-daagse schrijfwandeling door mijn geliefde stad waarbij je eerst wandelt en indrukken opdoet, en die daarna neerschrijft bij een hapje en een drankje (gróót surplus, dit culinair gedeelte).

Om leesgroepbegeleider te worden heb ik helaas geen tijd, voor de digitale beeldverwerking moet ik me toch eerst een digitaal fototoestel aanschaffen, maar voor de schrijfwandelingen schrijf ik me zeker in. Twee zaterdagen in juni, dat moet lukken. Hoewel ik geen literaire opleiding heb, boeien literatuur en schrijven me ten zeerste. Vorig jaar volgde ik al een beginnerscursus 'creatief schrijven', maar behalve op deze blog, heb ik nog niet bijster veel geoefend. Een nieuwe cursus kan me misschien weer wat op dreef helpen.

Met het oudercomité ten slotte, hebben we deze avond onze inbreng op de opendeurdag gepland. Onze taak is daarbij het verzorgen van de catering. Het thema van de opendeurdag is 'Sport en gezonde voeding' (hoera), dus met de traditionele frisdrank en chips werd deze keer geen genoegen genomen. Na veel gepalaver en het spuien van de dwaaste ideeën, onder het genot van 2 flessen schuimwijn - dank u juf Wendy -, kwamen we uit op: een wedstrijd tussen gezonde sapjes en frisdranken, pannenkoeken met fruit en apenootjes i.p.v chips.

Voilà, veel gepland dus vandaag. Dan rest nu nog enkel de uitvoering.

22:28 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: werk, gent |  Facebook |

Commentaren

O, tof, Virginia! Ik duim dat het iets wordt met je embryo!
Die leeswandelingen lijken mij ook heel leuk!
Veel plezier!

Gepost door: Stien | 07-03-07

SCHRIJFwandeling, Stien ;-). Kom je niet meedoen? ;-)
Lol, 'mijn embryo'.

Gepost door: Virginia | 07-03-07

O boy :-) dat bedoelde ik natuurlijk...

Awel, se, ik zal het eens bekijken. Misschien doe ik wel mee, ja.

Gepost door: Stien | 07-03-07

Creatief schrijven Hey, hey, vond je blog erg leuk. Ik zag daar iets over een cursus creatief schrijven. Zou je me kunnen zeggen waar je die precies gevolgd hebt ? Bedankt ! Groetjes, Sonja

Gepost door: Sonja | 10-10-07

De commentaren zijn gesloten.