23-03-07

escapisme

Met een drukbezet leven en efficiënt van nature, doe ik tijdens mijn middagpauze meestal niets anders dan gaan eten in de refter en enkele noodzakelijke boodschappen. Maar af en toe, vooral als de voormiddag op het werk weer eens echt klote was, gun ik mezelf een kleine traktatie en ga naar 't stad.

Zo ook vandaag. Nadat mijn chef mijn werk nog maar eens (en ten onrechte, dat spreekt) op hoogst onsubtiele wijze had afgekeurd, en na de lunch, trok ik naar De Slegte. Tot en met morgen staan daar alle romans aan - 50%. Bibliotheken en boekhandels zijn absoluut mijn favoriete rondhang- en snuffelplekken.

Ah, wat een weelde! Wat een boel mooie romans! Wat een rijkdom aan boeiende historische werken! En aan Echte Literatuur! En de kinderboeken natuurlijk niet te vergeten!

Tussen al dat moois kom ik weer tot het hoopvolle en troostende besef dat er ook, somewhere out there, een interessànte, niet-bekrompen wereld bestaat, die bevolkt wordt door sprankelende en bevlogen geesten, en krijg ik toch eventjes de illusie dat ik door het lezen van hun boeken daar een klein beetje deel van kan uitmaken. Voedsel voor geest en ziel is het.

Ik heb veel boeken bekeken en doorbladerd, opgepakt en weer neergelegd. Maar ben uiteindelijk met lege handen buiten gegaan. Want er is nog een ander gevoel dat mij na een tijdje tussen de boeken steeds weer overvalt: frustratie, omdat ik nooit vanzeleven de tijd ga hebben om al dat lekkers ook echt te lezen. Bovendien staat er thuis nog zoveel te wachten.

Ach, was ik al maar met pensioen!

Ik denk dat ik seffens maar eens een boek vastpak. Desperate Housewives is toch al gedaan ;-).

21:30 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lezen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.