25-03-07

Allemaal beestjes

Ga naar de homepage

Deze zondag stond in het teken van beestjes. Vriendin A. en ik trokken met onze mannen - elk één welteverstaan, wij doen niet mee aan de nieuwste trends - en kinderen naar het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel. Mijn jongens spraken er al maanden van, en vandaag was dan het eindelijk zover: we zouden naar de dino's gaan kijken!

We wisten spijtig genoeg niet dat de meeste zalen met dinosaurussen wegens werkzaamheden gesloten waren, enkel de Iguanodons van Bernissart waren te bezichtigen. Gelukkig bleken die op zich ook al spectaculair genoeg voor onze jongens (en hebben we wijselijk onze mond gehouden over de rest van de collectie). Er is sowieso meer dan genoeg te zien en te beleven om twee dierenfreaks als de onze te entertainen. De tijdelijke tentoonstelling 'Beestige buren', over alle dieren die je in onze steden aantreft, was heel leuk en erg kindvriendelijk; een echte aanrader voor kinderen vanaf de kleuterleeftijd. En dan is er nog de heel ruime collectie van opgezette wilde dieren. Grote Broer ging direct op zoek naar de wilde katten, hollend door de zalen. 'Leeuw: check, panter: check, caracal: check, wolf: check,...', je zàg het hem denken tijdens zijn race. Oh wat heeft dat kind een korte aandachtsboog en zo weinig geduld! De kreten: 'Wacht jongen!', 'Blijf hier!', 'Kom terug!', 'Waar is hij nu weer?!' waren dan ook niet van de lucht.

In schril contrast met zijn ongedurig gedrag, was de gezeglijkheid van de meisjes in ons gezelschap. Ah, wat moet het zalig zijn om maar 1 keer te moeten zeggen: 'Kom eens hier voor een foto', en direct resultaat te krijgen. Jaja, zulke kinderen bestaan echt! (zei ze met toch wel een tikkeltje jaloezie ;-)).

Nadat we praktisch het hele museum in sneltreinvaart doorkruist hadden, spendeerden we de rest van de namiddag in enkele parken van Brussel en in een toeristenval, waar een piepkleine tas koffie 2,50 euro kostte. Ach ja, je bent toerist of je bent het niet. Nadat we ons ook in de luren laten leggen hadden door een ballonnenkunstenaar, die ons een zwaard en hondje opsolferde, welke na 2 minuten alweer ontploft waren, trokken we weer Gentwaarts.

Het thema van de dag getrouw blijvend, verzamelden Grote en Kleine Broer op de weg van het station naar huis nog enkele 'hiliebiliebeestjes' (lieveheersbeestjes dus, in de taal van Kleine Broer). Thuisgekomen werden deze nieuwbakken huisdieren in een kartonnen doos gestopt, met enkele blaadjes en een tupperwaredoosje met water - idee en uitvoering: Grote Broer. Later kwam hij ook nog met een duizendpoot of zoiets af, die eveneens een apart kartonnen verblijf kreeg. Toen de duizendpoot een knoop in zijn staart gelegd had (volgens de jongens toch), besloten we dat het tijd werd om de diertjes hun vrijheid weer te schenken. Ik hoop dat ze hun avontuur met onze wildebrassen overleefd hebben. Wij wel, maar amper.

21:24 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: kinderen, uitstapjes, dieren |  Facebook |

Commentaren

't Was een leuke dag, hé?
Je bent wel vergeten vermelden dat wij onze "brave meisjes" door half Brussel hebben mogen dragen terwijl je jongens flink bleven doorstappen!

Gepost door: vriendin A. | 26-03-07

"half Brussel" is nu toch wel wat overdreven hé.
Maar al bij al was het wel een leuke dag ja.

Gepost door: Virginia | 26-03-07

Tja, niet echt het moment voor dat museum hé. Half in de werken, een hoop collecties 'onder het stof', enz. Ik vond ons laatste bezoek eigenlijk teleurstellend (en dan vooral de opgezette-dieren sectie, bwa)

Gepost door: Viki | 26-03-07

De commentaren zijn gesloten.