31-03-07

Nog eens opera

Foto Igor Stravinsky

Ik ben niet zo'n grote muziekliefhebber. Als ik alleen thuis ben, staat er dan ook niet vaak een radio of cd-speler aan. Naar concerten ga ik zelden of nooit; ik kan me nooit lang concentreren op de muziek en begin me al gauw te vervelen.

Maar eigenlijk vind ik dat wel een beetje een tekortkoming bij mezelf; af en toe doe ik dus toch maar eens een poging om dat gat in mijn cultuur te plamuren. Toen vriendin A. onlangs voorstelde om naar het lunchconcert in de Opera te gaan, dacht ik 'waarom niet'. Een mens moet open zijn van geest, nietwaar.

Deze middag was het dan zover; samen met onze mannen offerden we onze lunchpauze op aan een uurtje Cultuur met grote C. De vriendelijke mijnheer aan de ingang zei ons dat we 'twee hoog' moesten zijn. Raar maar waar, maar in de opera is twee hoog niét hetzelfde als 'op de tweede verdieping', zoals we alras ondervonden.

De eerste deur die we daar, op de tweede verdieping dus, opentrokken, kwam uit op een zijbalkon van de grote zaal. Op het podium was men blijkbaar een nieuw stuk aan het repeteren, maar van een concert was niets te bespeuren. De deur aan de andere kant van de trap dan maar opengeduwd: we kwamen uit bovenaan een rood befluweelde trap die naar het podium met vleugelpiano leidde, en waarvoor een hele zaal vol mensen beschaafd zat te wachten. Oeps, onze entree langs daar zou wel spectaculair geweest zijn, maar we besloten toch maar op onze schreden terug te keren en een iets minder opvallende ingang te zoeken. Deze bevond zich dus op de eerste verdieping - die weliswaar bereikt wordt langs twee trappen, vandaar dus 'twee hoog'; ge moet het maar weten.

Enfin, we vonden gelukkig nog vier stoelen naast elkaar, en konden genieten van het concert 'Le Sacre du Printemps' van Stravinsky. Het viel me heel goed mee, het stuk was melodieuzer en minder atonaal dan ik gevreesd had, en een uurtje is niet te lang. (De pianiste kon wel eens wat stijladvies van Trinny en Susannah gebruiken, waren vriendin A. en ikzelf het volmondig met elkaar eens, doch dit volledig terzijde.)

Alweer een geslaagd uitje; bedankt A. en J.!

00:06 Gepost door Virginia in Muziek | Permalink | Commentaren (1) | Tags: cultuur en zo |  Facebook |

Commentaren

Graag gedaan! Wordt herhaald in september?

Gepost door: Ann | 01-04-07

De commentaren zijn gesloten.