05-04-07

Werkendag

Paasvakantie, en Sweety Darling en ik hadden allebei verlof genomen. Toch hebben we, ontaarde ouders als we zijn, ons kroost naar de opvang gebracht. Er stonden immers enige Klussen op het programma. Onze douchekamer heeft een houten plafond, en dat moest nodig eens ingesmeerd worden met een vochtwerend product. Om ons voor de verandering eens aan het rollenpatroon te houden, heeft Sweety Darling die taak manmoedig op zich genomen, daarbij door deskundige commentaar begeleid door mijzelve. Ik heb hem ook bijgestaan in het afkuisen van het hout, waar nog wat cementresten op zaten, dat mag ook gezegd.

Omdat we overmorgen op reis vertrekken, heb ik vandaag al zoveel mogelijk voorbereid. Zijnde: enkele machines was draaien (kwestie van wat voorsprong te hebben als we terug zijn), was plooien, de laatste aankopen doen. Ik heb me ook bezig gehouden met het prepareren van ons nieuw digitaal fototoestel, zaterdag gekocht. Daarbij stelde zich al van in den beginne een probleem: we kregen het klepje voor de batterijen niet open. Na veel proberen en zuchten door ons allebei, besloten we dat ik best terugreed naar de winkel, vooraleer we brokken zouden maken. Na een half uur file, was ik ter plaatse. De vriendelijke jongen aan de service-balie kreeg het eerst ook niet open, oef, ik was al blij dat het niet aan ons scheen te liggen. Helaas, nadat hij back-office om raad had gevraagd aan een collega, lukte het plots wel: je moest zowel het knopje naar boven als het klepje opzij duwen en taraa, Sesam opende zich! Verdoeme, moest ik daarvoor zo ver rijden? Echt iets voor ons, klungels als we zijn.

Enfin, terug thuis heb ik het laatste deel van mijn busronde gedaan, wat echt heerlijk was, zo in de lentezon. Sweety Darling deed intussen de voorbereidselen van het avondeten, en reed het gras af - het rollenpatroon moet soepel geïnterpreteerd worden. Daarna hebben we ook nog een weekendje voor ons tweetjes geboekt, en wel hier. Mmm, ik verheug me er al op! 

Onderweg naar de opvang nog om de badkamergordijnen geweest die ik 2 maand geleden besteld had, maar waarvan ik nog steeds geen bericht gekregen had, en dan om onze jongens. We besloten dat het echt ijsjesweer was, en met ons viertjes trokken we gezellig naar het ijssalon één straat verderop. Toen ik aan Kleine Broer zei: 'Lekker hé, en zo met een koekje (hoorntje) erbij', wees hij mij terecht: 'Nee, dat is het jasje van het ijsje.' Goed gevonden hé. Het ijsje is mij spijtig genoeg misvallen; waarschijnlijk zaten er ergens toch nog restjes van praliné of noten in.

Na het avondeten en het bad, hebben we nog gezellig samen naar Shark Tales gekeken (domme film).

Het was echt een goed idee, om al wat vroeger vakantie te nemen en zonder de kindjes wat klussen te doen. Zo kunnen we zaterdag echt ontspannen vertrekken.

Morgen: Virginia goes digital!

 

20:59 Gepost door Virginia in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: huishouden |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.