15-04-07

Terug

En ja, we zijn terug. Een weekje is toch snel voorbij. Spijtig genoeg is onze vakantie een beetje in het water gevallen, letterlijk dan. Vanaf woensdag heeft het voortdurend geregend, nee, gegoten. Via sms en krant vernamen we dat ondertussen hier de zon zich van haar beste kant liet zien; dik balen!

Maar kom, de eerste dagen vielen nog mee, en het hotel, de begeleiding, de(kinder)animatie en het eten (vooral het eten!) waren dik in orde. Ik heb me nog niet durven wegen, maar er plakken voorzeker wat extra kilo's aan. We hebben ook een (blitz)bezoek aan Carcassonne gebracht - een stad die zéér de moeite is, enkele wandelingen gedaan in natuurgebieden, een 'route du vin'-fietstocht in de regen, en een boottocht op het Canal du Midi, eveneens in de regen, en Narbonne bezocht - gedeeltelijk in de regen. We hebben met Kleine Broer véél slakken gezocht, met Grote Broer de dieren van het bezoekende circus gefotografeerd, én de Tien voor Taal wedstrijd gewonnen.

Kortom, het was al bij al een gevulde en ontspannende week. Eens te meer is ook gebleken wat voor een schatten van schoonouders ik heb: altijd zijn ze bereid om te helpen, met bijna elk voorstel gaan ze akkoord, en nooit doen ze moeilijk. Echt goud waard, zijn ze. Daarnaast had ik ook het gezelschap van de mij niet zo sympathieke, maar wel zeer onderhoudende Casanova.

De afgelopen week is me verder ook weer opgevallen hoe ongedurig en nerveus onze oudste jongen toch is. Hij kan letterlijk geen moment stilzitten, slaapt weinig, loopt altijd vooruit, wil alles zien, ontdekken, uittesten, proberen... Wat op zich ook wel iets charmants heeft, maar vooral zéér vermoeiend is - zeker tijdens een 7 uur durende treinrit. Berispingen, verboden of geboden maken ook zeer weinig tot geen indruk. Af en toe maken we ons daar wel wat zorgen over. In een recent gesprek heeft zijn juf echter gezegd dat er geen reden tot ongerustheid is, dus voorlopig wachten we nog maar wat af. Misschien is het gewoon de testosteron...

23:17 Gepost door Virginia in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vakantie, kinderen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.