20-04-07

Ijsbeer

De ijsbeer op stap

De campagne van Groen! is opgehangen aan het klimaat-thema: brandend actueel én onze core-business, meer moet dat niet zijn. Als mascotte gebruiken we een ijsbeer. Dit weekend zouden we erin vliegen.

Het Plan: Actie op de erfgoeddag 22 april, in Gent met de ijsbeer op stap gaan zondagmorgen. Veel volk komt naar het Belfort omdat daar veel info te verzamelen is. We zouden daar een pamflet kunnen uitdelen met daarop een ijsbeer die likt aan het Belfort in ijs met de slogan. "Ook dit is erfgoed" (verwijzen naar de ijsbeer). Iemand van de campagnevoerders zou zich ook verkleden in ijsbeer, de partij beschikt over 3 lieve, knuffelige pakken.

Het Probleem: Deze namiddag blijkt dat er geen ijsbeerpak beschikbaar is. Heeft de actie dan nog wel zin? Zonder ijsbeer verdwijnt het 'sterke beeld', en wordt het nogal flauwtjes.

De Oplossing: Ik bel naar een zaak die carnaval- en toneelkledij verhuurt. Ja, ze hebben een ijsbeerpak. Hoera! We spreken af dat iemand er vandaag nog om gaat.

Het Nieuwe Probleem: "Een bemerking bij de ijsbeer: zijn kop is bij lange na niet zo geslaagd. In plaats van een lachende mond heeft hij een opengesperde muil (met tanden). Je moet het eens goed bekijken wanneer iemand het pak aanheeft, maar ik denk dat hij er iets te wild uitziet om goed te zijn." 

Het zal schoon zijn: in plaats van met een lieflijk knuffeldier, gaan we met een griezelig gruwelbeest rondlopen! Wordt vervolgd...

19:15 Gepost door Virginia in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: politiek |  Facebook |

Commentaren

Hoe zou je zelf zijn als uw habitat wegsmelt!
Misschien is dit exemplaar wel beter!

Gepost door: Joke | 21-04-07

De commentaren zijn gesloten.