22-04-07

Druk

Het was een razend druk weekend. Het begon al vrijdagavond; we waren uitgenodigd om te gaan eten bij buren, maar onze gastvrouw was ziek dus werd het etentje afgelast. Aangezien de babysit toch al besteld was, besloten we dan maar om alvast ons 10-jarig samenzijn te vieren met een etentje in 't stad. Meegaand als ik ben, liet ik Sweety Darling zowel het restaurant als het menu kiezen: het werd een reuzebord tapas in het Spaans Huis (nochtans gerenommeerd voor zijn zalige paella). De tapas bestonden vooral uit véél gefrituurde dingen, zodat ik er al vlug - letterlijk - de buik vol van had.

We besloten daarna naar de cinema te gaan. Nog steeds zeer meegaand, liet ik me door Sweety Darling meetronen naar 'Curse of the golden flower', een Chinees Shakespeariaans drama met Gong Li, grotendeels gefilmd in de Verboden Stad. De decors zijn erg barok en kleurrijk, de actiescenes overweldigend spectaculair, de acteerprestaties uitstekend, maar toch was het geen film die mij beklijft. Ik hou sowieso niet van films waarin veel gevochten wordt en waarin het bloed in het rond spat, hoe gestileerd en esthetisch het ook in beeld gebracht is.

Gisteren was er dan congres van Groen!, én opendeurdag van de school van onze jongens. Ik heb me dan maar een beetje verdeeld, en ben in de voormiddag naar het ene, en in de namiddag naar het andere geweest. Een van de vele artiesten die zich de laatste tijd outen als groene, is Tom Kestens van Lalalover. Hij zei het volgende: 'Een stem voor Groen! is nu geen keuze meer, maar een noodzaak geworden.' En wie ben ik om hem ongelijk te geven.

's Namiddags dus geholpen in de bar op de opendeurdag. Aangezien scholen verplicht rookvrij zijn (helemaal), waren er logischerwijze geen asbakken beschikbaar. Dit weerhield enkele ouders er echter niet van om toch te roken, waarbij ze dan maar enkele lege drankflesjes als asbak gebruikten. Degoutant!

's Avonds stond er dan nog een spagetti-avond van Groen! op het programma, op weg waarnaartoe Grote Broer de hele auto ondergekotst heeft. Eveneens degoutant! Gelukkig lag er een zak oude kleren, bestemd voor de container, in onze koffer, die we dan maar als vodden gebruikt hebben.

Deze voormiddag ben ik meegeweest met Stefaan en de ijsbeer op campagne in het centrum (we hadden gelukkig nog een vrolijke, knuffel-ijsbeer te pakken gekregen), en ik moet zeggen: het was een succes. Vooral op kinderen heeft de ijsbeer een grote aantrekkingskracht; er is dan ook heel wat afgeknuffeld (waarbij de ijsbeer zich overigens niet tot de kinderen beperkt heeft, de profiteur).

Deze namiddag was het dan eindelijk family-time, en zijn we er met z'n allen met de fiets op uit getrokken.

Een heel druk weekend dus, maar wel plezant. Ik krijg ook energie van zulke dingen. En morgen kan ik weer bekomen. Op het werk.

20:54 Gepost door Virginia in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: politiek |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.