29-04-07

Schedelgeboorten en voorprogramma

Enkele jaren terug ontdekten we tijdens de Gentse Feesten de cabaret-muziekgroep De Schedelgeboorten, die ons al twee keer een onvergetelijke en hilarische avond bezorgden met hun muzikale acrobatiek en de gekke bekken-slapstick van Wouter Van Lierde.

Positief bevooroordeeld trokken we vanavond dus naar de Capitole, waar dit Gents gezelschap zou optreden. De Capitole is een louter commerciële zaal, waar de tickets en drankjes navenant geprijsd zijn (3 euro voor een flesje frisdrank!), maar de organisatie verliep allesbehalve professioneel vanavond. Hadden we gewild, we waren zonder tickets binnengeraakt, maar zo zijn we nu eenmaal niet. Na een heleboel verwarring over de zitplaatsen, begon de show dan toch eindelijk, met de Nederlandse Katinka Polderman als voorprogramma.

Man, die is goed! Ze ziet eruit als een chiromeisje, in slobberkleren, met een paardestaart tot op haar poep en met een akoestische gitaar, klaar voor het kampvuur, màààrrrr: schijn bedriegt dames en heren! Haar liedjes zijn muzikaal gezien ontzettend eenvoudig, haar gitaarspel overstijgt het niveau van de genoemde Chiro-leidster niet, maar haar teksten en grappen zijn echt su-bliem! Een loflied op het pijpen, een Mars der Rokers, een ode aan Christina Aguilera, de zaal lag telkens plat, alsook uw Virginia. Een echte aanrader!

Na zo'n voorprogramma, was het voor De Schedelgeboorten niet dankbaar optreden, en inderdaad, ze stelden mij lichtjes teleur. Hun show was zeker niet slecht, de muziek was van hoog niveau, Wouter Van Lierde was weer zijn hyperkinetische charmante en knotsgekke zelf, maar ik bleef wat op mijn honger zitten. De teksten waren maar zo-zo en vooral vaak déjà-entendu, de grappen waren wel goed maar toch minder scherp dan die van Katinka.

Kortom: wat mij betreft had de volgorde van vanavond omgedraaid mogen worden. Of zou het aan het vrouwelijk respectievelijk mannelijk perspectief gelegen hebben?

 

23:30 Gepost door Virginia in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) | Tags: cultuur en zo |  Facebook |

Commentaren

Ha, nu heb je me wel nieuwsgierig gemaakt naar die Katinka!

Gepost door: Karin | 30-04-07

katinka gewoon gaan kijken bij de Gentse feesten - 3x een unieke voorstelling samen met Raf Walschaerts van Kommilfoo!

Gepost door: inet | 20-05-07

De commentaren zijn gesloten.