02-05-07

Autokeuring, Just Married en Undercover Secrets

Deze ochtend trok ik vol goede moed met een vuile maar hopelijk in orde zijnde auto van 13 jaar oud naar de keuring. Zónder eerst naar de garage te zijn geweest - het was immers pas van half maart geleden. Er was niet al te veel volk, na een 20-tal minuutjes was ik al aan de beurt. De garagist die zich over mijn vehikel zou ontfermen, was heel vriendelijk en vroeg of het mij zou lukken om de motorkap te openen, anders zou hij het zelf wel doen. Du-uh! De benzinedop krijg ik weliswaar niet terug dicht, zodat Sweety Darling altijd moet tanken, maar de motorkap, daar draai ik mijn hand niet voor om.

Terwijl ik daarna langs de kant stond te wachten, zag ik een bekende naderen. 't Is te zeggen, ik kende hem, maar wist niet meer van waar. Dat overkomt me wel vaker, en dat is wreed ambetant, want moet je dan goeiendag zeggen of niet, en zo ja, ga je dan niet in affronten vallen als blijkt dat je toch niet meer goed weet wie je voor je hebt? Ik glimlachte dus een beetje onzeker naar de lange, kalende man met hangsnor, hij lachte vriendelijk terug, en toen viel mijne frank: het was de luidruchtige maar sympathieke vrachtwagenchauffeur uit Peking Express van vorig jaar, hoe heet 'm ook alweer?! Da's wel het vervelende met die 'BV's': jij kent hen wel van zien, maar zij jou natuurlijk niet, en als je hen dan groet komt dat redelijk belachelijk over vrees ik.

Toen werd ik geroepen door 'mijn' garagist. Er was een probleem: mijn linkerkoplamp was kapot. Voor de rest was mijn auto picobello in orde. Verdorie zeg, voor een stomme koplamp mag ik nog eens terugkeren én 9 euro betalen!

Na de keuring heb ik de auto direct binnengedaan bij de garage en ondertussen boodschappen gedaan in de Dehlaize. Daarna naar huis om de patatten te schillen, en dan vertrok ik op een heel bijzondere missie: op zoek naar een bh voor onder mijn mooie, rode doch nogal blote zomerjurk. Deze jurk heeft een vrij diep rugdecolleté, en fijne schouderbandjes, zodat een gewone bustehouder eronder echt niet kan. Ik dus naar mijn vaste lingeriewinkel, in de stellige overtuiging dat men mij daar vast wel zou kunnen helpen. De eigenaresse moest lachen, ik was vandaag blijkbaar al de zoveelste die om 'een bh voor onder een speciaal kleedje' kwam.

Ze toonde mij twee mogelijkheden: oftewel een soort bustier 'Just Married' (misschien wel hetzelfde model als dat van de Maffe Verpleegster), oftewel twee siliconencups die je op je borsten moet 'kleven' en dan in het midden aan elkaar vasthaken. Omdat ik niet al te veel fiducie in dat laatste systeem had (hoé blijven je borsten in godsnaam op een aanvaardbare hoogte?), besloot ik de 'Just Married' te passen. Niet echt meer van toepassing, alhoewel, in het licht van het gouden jubileum dat we hopen te halen, is 7,5 jaar toch nog redelijk 'just married', of niet soms? Helaas, de bustier in kwestie was niet beschikbaar in mijn (bescheiden) cupmaat, dus moest ik een cupje groter proberen. Zoals verwacht: een cupje té groot, maar voor de rest was het wel wat ik nodig had. Mits mijn kleedje met de bandjes goed aangetrokken werd, was er noch bovenaan, noch onderaan iets van mijn 'dessous' te zien. Maar, zoals de verkoopster het diplomatisch uitdrukte, ik miste dus toch wel wat 'volume'.

Niet getreurd echter, dankzij de onvolprezen Trinny en Susannah weet ik van het bestaan van de wonderbaarlijke 'chicken-filets', en ja, die waren ook te verkrijgen. Jochei jochei! De bewuste hulpmiddelen werden bovengehaald, en ik kon een glimlach niet onderdrukken toen ik het merk zag: Undercover Secrets. Dit moest wel voorbestemd zijn. De Undercover Secrets deden alles wat ze beloofden en zorgden voor een mooie, natuurlijk ogende welving. 'Verkocht!' zei ik, en rekende mijn aankopen af, die, dankzij een volle klantenkaart, voornamelijk bijeengespaard met talloze borstvoedings-bh's, nog 22 euro goedkoper werden. Welgemoed en blij van zin keerde ik huiswaarts. Het was alweer een drukke doch vruchtbare woensdagvoormiddag.

20:52 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: trivialiteiten en onbenulligheden |  Facebook |

Commentaren

Kippenfilets Ik ben blij dat de kippenfilets bij u dienst deden. :-) Ik ben er niet zo tevreden over.
allé, veel succes met uw rood jurkje. Ik zou er precies wel niet mee naar het stemhokje trekken als ik u was. :-)

Gepost door: De Maffe | 04-05-07

De commentaren zijn gesloten.