13-05-07

Gruwelijke moederdag

Nee niet voor mij, wees gerust, maar voor een mede-moeder. Het wordt een keizielig verhaal, dus hou de zakdoeken maar in de aanslag.

Na een vrij geslaagde moederdag - uitslapen, versgeperst fruitsap, koffiekoeken, knutselcadeautjes (een kaartje versierd met een kralenketting van Kleine Broer, allerhande zelfgemaakte badproducten van Grote Broer, de bruisbal is al verbruikt door mijn kinders), brunch, bloemen en taart voor mijn eigen moeder, etentje, enfin, u kent het wel - reden we van het restaurant terug naar huis.

Er was wegomlegging, waardoor Sweety Darling een beetje de kluts kwijt was en daarom nogal traag reed. Gelukkig maar: opeens besloot een vrouwtjeseend gevolgd door twee van haar kuikens vlak voor onze wielen de weg over te steken. Sweety Darling kon nog bijtijds remmen voor dit prille gezinsgeluk. De auto die ons juist op dat moment voorbijstak spijtig genoeg niet.

Moeder de Eend vloog in een wolk van pluimen de lucht in, en kwam een beetje verder in de berm terecht. Ze leefde nog, maar zag er versuft uit. Ge zoudt voor minder natuurlijk. De kuikens fladderwaggelden in paniek naar haar toe.

Wij, met onze twee kleine dierenvriendjes achterin, waren ook nogal van onze melk en wisten niet goed wat doen. Omdat het al laat was, de jongens erg moe en Grote Broer morgen op schoolreis vertrekt, reden we toch maar door. Achteromkijkend zag ik nog net hoe twee wandelaars zich over de eend ontfermden, en de wegpiraat maakte blijkbaar ook aanstalten om terug te keren. Oef, het schuldgevoel minderde al.

Grote Broer vond het vooral heel spannend en was er nogal gerust in: 'Maar die mama-eend is toch niet dood?' Ik mompelde iets van 'misschien gekwetst vanbinnen', waarop hij enthousiast verkondigde: 'Dan ga ik morgen op school vertellen dat we een gewonde eend gezien hebben!'

Minder spectaculair dan een dode eend, maar toch nog interessant genoeg.

23:26 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dieren, kinderen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.