15-05-07

Stil

Grote Broer is het huis uit, voor drie dagen op zeeklas. Kleine Broer is nu dus enig kind. Wat een verschil! Alles gaat veel sneller en vlotter, zowel het vertrek naar school 's morgens als de terugkeer naar huis. Het is nu ook heel duidelijk wie van de twee de rustigste is; bovendien moet ik mijn aandacht nu niet verdelen wat de goede gang van zaken ook ten zeerste bespoedigt. Maar bovenal is het nu zo stil. Geen gebabbel over roofdieren, Planckendael, doosjes van cornflakes, Spiderman. Geen natte kussen om de 5 minuten. Geen kussens die overal op de grond slingeren, geen kasten die openstaan en geen kruimels op de grond. Ach, wat mis ik mijn jongen.

Kleine Broer was heel erg moe vanavond, en gaat morgen ook naar zee, op bezoek, dus stak ik hem er op tijd in. Geheel conform zijn avondritueel, bleef ik na het verhaaltje nog eventjes bij hem in bed liggen. Het zou niet lang duren voor hij in slaap zou vallen, dat merkte ik aan het gewrikkel van zijn beentjes tegen de mijne. En aan zijn vingertje dat richting neus ging, en daar vol overgave begon in te peuteren, niet gehinderd door enige gêne. Echt schattig vind ik dat, die onschuld en dat totaal gebrek aan besef van wat hoort en wat niet. Genieten van neusgepeuter op 2 centimeter van je gezicht; dat moet wel ware liefde zijn.

Morgen zijn we weer compleet.

21:57 Gepost door Virginia in Liefde | Permalink | Commentaren (2) | Tags: kinderen |  Facebook |

Commentaren

Herinner je je deze nog? Thirty-somethings herinneren zich waarschijnlijk wel nog deze strips: http://andreas-martens.skynetblogs.be

Gepost door: Peter | 16-05-07

Eh nee sorry, zegt me niets.
Ben niet zo into strips, vrees ik.

Gepost door: Virginia | 16-05-07

De commentaren zijn gesloten.