28-05-07

Weekendje Zeeland

Vrijdagnamiddag trokken Sweety Darling voor 3 dagen en 2 nachten naar het niet zo hoge Noorden, naar Schouwen-Duiveland meer bepaald, het meest noordelijke van de Zeeuwsche eilanden. Na een voorspoedige rit, waarbij we de 6,6 km lange Westerscheldetunnel door moesten - best wel eng - bereikten we hotel De Wereldbol (wie verzint zo'n naam?) in Burgh-Haamstede, waar we allervriendelijkst ontvangen werden door de uitbaters. Het was al redelijk laat, dus behalve een terras en een restaurant, hebben we die avond niet veel meer gezien van het eiland.

Zaterdag hebben we een hele mooie en leuke fietstocht gedaan, van zo'n 45 km. Het weer was ideaal: droog, niet te warm, niet te koud en niet te veel wind. Op die manier zagen we ongeveer de helft van het eiland, en het is er echt heel mooi. Heel veel natuur en open ruimte - het strand en de duinen ongerept, de campings en andere toeristeninfrastructuur op een respectabele afstand ervan. De dorpen en stadjes zijn erg geconcentreerd, en daartussen liggen uiteraard wel verbindingswegen, maar zonder de lintbebouwing die hier in Vlaanderen alles zo ontsiert. Wat me ook enorm opviel, waren de kleine huisjes. En dat voor zulke grote mensen! Sweety Darling kon zijn hartje ophalen aan de vele vogels die de natuurgebieden bevolken; we hebben zelfs 3 lepelaars gezien.

Zondag hebben we in de voormiddag een stevige wandeling door de 'Boswachterij Westerschouwen' gemaakt (11 km volgens de bewegwijzering!); 's namiddags hebben we het havenstadje Zierikzee bezocht.

Het was een erg geslaagd weekend. De locals die we er ontmoetten waren, in tegenstelling tot het cliché, niet arrogant of luidruchtig, maar uiterst vriendelijk (misschien omdat het daar in feite geen Hollanders zijn, maar Zeeuwen, die toch meer bij de Vlamingen aanleunen ;-)), de omgeving was dus schitterend, het weer viel goed mee en het gezelschap kon ook al niet beter. Alleen het eten was niet om over naar huis te schrijven: mijn salade caprese vrijdag bevatte geen basilicum maar sla, en een honing-vinaigrette in plaats van olijfolie. De asperges van zaterdag waren dan weer een beetje zurig (uit een bokaal?), de lamsfilet zwom in een vieze bruine saus. Maar de bitterballetjes waren goed!

Onze uitstap was alleszins voor herhaling vatbaar; uiteindelijk ligt Zeeland echt niet ver, op anderhalf uur rijden ben je er.

 

P.S.: Zodra ik ontdekt heb hoe ik foto's op deze blog kan plaatsen, krijgen jullie een impressie van onze trip, beste lezertjes.

 

23:18 Gepost door Virginia in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) | Tags: vakantie, uitstapjes |  Facebook |

Commentaren

17 Net op de dag dat ik fier ben op mijn tochtje van 17 en halve Km kom ik hier lezen dat gij wel 45 km ver geraakt. Het leven is aan de groenen jong.

Gepost door: De Maffe | 28-05-07

't Was wel met de nodige pauzes hé, Maffe ;-).
(Maar 45 km is toch niet zó veel?)

Gepost door: Virginia | 29-05-07

Maar schatteke, in 'olland moet ge broodje kroket (als het kan uit de muur) eten en daar een glas karnemelk bij drinken. Uiteraard.

Binnenkort is het aan ons, maar dan in de Duitse Moesel :-)

Gepost door: Stientje | 29-05-07

Nederland heeft vele kwaliteiten, maar op culinair vlak is het doorgaans gewoon achterlijk.

Gepost door: Brompot | 29-05-07

Tja, sinds ik vorig jaar, ook in Zeeland, op mijn rundscarpaccio een flinke kwak coctailsaus lag (en dan nog van die hele zoete coctailsaus), houd ik me ver van de meer "exotische" gerechten als we daar op restaurant gaan en blijf ik bij mosselen of zo.

Gepost door: Katie | 29-05-07

De commentaren zijn gesloten.