06-06-07

Mijn zoon, de vegetariër

Zoals hier al vaker vermeld, is Grote Broer een grote dierenvriend. Sinds enige tijd heeft hij nu ook door dat vlees 'van dieren gemaakt is', en hoewel zelf niet vies van een lekker gehaktballetje of sappig kippeboutje, begint dat aan zijn prille gewetentje te knagen. Bovendien is hij ook verzot op de vegetarische spinazieburgers, die ten huize Virginia geregeld op de tafel verschijnen. 'Vanaf nu word ik vegetariër!', kondigde hij vorig weekend aan, na een bezoek aan een dierenasiel. Jaja, dachten wij, het zal wel. Een 6-jarige heeft wel vaker fantasieën, nietwaar.

Toen ik hem vanmiddag van school afhaalde, begon hij er echter weer over. Toen hij hoorde dat de middagpot worst schafte, beweerde hij stellig dat hij die niet zou eten, hij was toch immers vegetariër. Ok, ik zou dan wel een eitje voor hem bakken. Ook verzocht hij mij met aandrang aan de juf te vragen of hij voortaan vegetarisch in de schoolrefter mocht eten. Hij leek het te menen, mijn jongen! Nu, we eten hier sowieso te veel vlees, het is inderdaad zielig voor de dieren en bovendien ecologisch niet verantwoord, dus dit was voor mij de ideale aanleiding om me toch eens te verdiepen in de vegetarische kookkunst, zo nam ik me voor.

Thuisgekomen gaf ik hem zoals afgesproken een eitje. Nog steeds gaf hij geen krimp. Tot het moment waarop ik een geurige, goed gebakken worst op het bord van Kleine Broer schoof. 'Mag ik ook eens proeven van die worst? Voor de laatste keer?', vroeg hij stilletjes maar met grote ogen van goesting.

Tja. Ik vrees dat de diertjes nog wat zullen moeten wachten op het volle engagement van mijn zoon.

17:54 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: kinderen |  Facebook |

Commentaren

zelf vegetariër zijnde kan ik hier alleen maar bij denken: "Sweet".

Gepost door: sodade | 07-06-07

Herkenbaar Heel herkenbaar. Hoeveel keer ik niet heb gezegd toen ik klein was dat ik vegetariër wou worden omdat ik het zo zielig vond voor de dieren.

Gepost door: Lieze | 07-06-07

Zo lief!

Gepost door: Lunatic | 10-06-07

De commentaren zijn gesloten.