07-06-07

Carine Russo

Dit vat het eigenlijk mooi samen:

Links staat voor een aantal essentiële waarden. Sociale rechtvaardigheid, om te beginnen. Er is geen rechtvaardigheid zonder sociale rechtvaardigheid. Solidariteit en billijkheid, ook.

Ik kan me geen samenleving voorstellen zonder de waarden van links. Rechts associeer ik niet met humane waarden. Tegenwoordig worden al die begrippen door mekaar geklutst, maar in mijn ogen staat rechts nog altijd voor conservatisme, macht en autoriteit. Heel lang geleden hebben liberalen een rol gespeeld in de scheiding van kerk en staat en zo het pad geëffend naar een vrijere, meer geëmancipeerde samenleving. Dat mogen we uiteraard niet overboord gooien. Maar het liberalisme stelt zich alsmaar meer ten dienste van economische en financiële belangen, ten dienste van de rijken dus. Ze beweren het tegendeel, maar het lot van de gewone man is ondergeschikt aan de economische macht van de rijken die zij beschermen.

Carine Russo staat op de senaatslijst van Ecolo. Wat een vrouw: het ergste meegemaakt dat een moeder kan meemaken, en zich toch blijven inzetten voor een betere wereld. Faut le faire.

 

P.S.: Boudewijn De Groot was magnifiek. Tot mijn grote vreugde heeft hij het juweeltje dat ik gisteren pas ontdekte, en waar ik al helemaal weg van ben, gezongen. Hoewel het bloedheet was in de zaal, kreeg ik er kippevel van. En nu ga ik op weg naar mijn lief. Om te slapen.

23:56 Gepost door Virginia in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: politiek, mensen |  Facebook |

Commentaren

Inderdaad KLASSE.
Mensen met de bagage die zij heeft, hebben het potentieel om een bijzondere dimensie toe te voegen aan de politiek.

Gepost door: sodade | 08-06-07

De commentaren zijn gesloten.