16-06-07

Rigoreus

Nadat vorige week mijn romantische kant (jà, die heb ik) door Boudewijn De Groot werd aangesproken, was het gisteravond tijd voor de rockchick in mij om naar buiten te treden. The Scene trad op in de Ancienne Belgique, en ondergetekende had vrijkaarten gewonnen.

Het publiek was niet van de jongsten, maar bestond voornamelijk uit dertig- en veertigers, waardoor we dus niet uit de toon vielen. The Scene is een van de groepen waar ik zo'n 15 jaar geleden nogal van hield - ten tijde van Blauw -maar die ik sindsdien wat uit het oor verloren ben. Het was dus opnieuw een avond vol jeugdsentiment - je wordt ouder mama, geef het maar toe.

Het optreden was echt fantàstisch! Thé Lau en de zijnen rockten erop los; we stonden gelukkig op het middenplein zodat we lekker mee konden shaken, zij het met af en toe een elleboog in iemands pils. Alle grote hits passeerden de revue, en ook heel wat mij minder bekende, maar daarom niet minder goede nummers. Er werd dolenthousiast meegezongen, en ook aan de bisnummers leek maar geen einde te komen. 'Blaas het op of brand het af, maar laat het nooit begaan' is een wonderschoon devies.

Uw Virginia heeft intens genoten, en was twee uur lang even van de wereld. En de wereld is van iedereen.

00:38 Gepost door Virginia in Muziek | Permalink | Commentaren (1) | Tags: cultuur en zo |  Facebook |

Commentaren

Oh ja, ik zag The scene ooit (lang geleden) ook eens live. Prachtig hé. Thé Lau z'n stem, zwijmel zeg.

Gepost door: Pixie | 16-06-07

De commentaren zijn gesloten.