21-06-07

Plamuur het gat in je cultuur

Regelmatige lezers van deze blog zullen wel al gemerkt hebben dat ik toch een beetje van een cultuurliefhebber ben. Op dat vlak worden wij Gentenaars de komende weken weer ongelooflijk in de watten gelegd. Een niet-limitatief overzicht:

Om te beginnen is er nu zondag een gratis openluchtconcert van de Vlaamse Opera in de Groene Vallei. Op het programma staan een heleboel gekende melodieën uit de grootste opera's, in een mooi groen kader. Omdat het dan Kleine Broers verjaardag is, zullen wij er waarschijnlijk niet geraken wegens meer kindvriendelijke activiteiten.

In de Vooruit nog van zondag tot en met woensdag Zomerfilms in het café, ook gratis. Ik ga toch proberen om maandag 'At five in the afternoon' mee te pikken, een film over de vrouwen in Afghanistan na het Taliban-tijdperk.

Meer film in juli en augustus, in openlucht deze keer. Elke vrijdagavond wordt er na zonsondergang (dus telkens een verschillend beginuur!) in de schaduw van de Boekentoren een film rond het thema 'torens' vertoond. Van King Kong tot United 93, cool.

Niet in Gent, maar nog steeds in onze wonderschone provincie, wordt er op de vooravond van de Vlaamsche Feestdag in Ename een Nacht van het Licht georganiseerd. Met muziek, straattheater, poëzie en performances allerhande. De babysit is al besteld.

En al deze dingen gratis en voor niets, beste lezertjes; we mogen voorwaar niet klagen.

En dan zwijg ik nog over the top of the bill, de enige echte onvolprezen en niet te evenaren Gentse Fieste, waar naast de betalende podia, ook heel wat moois kosteloos te beleven valt. Van 14 tot en met 23 juli, kom maar af!

Maar daarover later meer, ongetwijfeld.

 

22:58 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: cultuur en zo, gent |  Facebook |

Commentaren

Bedankt voor de tip !!!

Gepost door: goudlokje | 22-06-07

Wat een bijzonder rijke korte- en langetermijnsplanning. Boeiend.
Gent, zeg je? hmmm

Gepost door: sodade | 22-06-07

De commentaren zijn gesloten.