23-06-07

Pas op!

Deze avond naar het verjaardagsfeestje van vriend F. geweest. Het was mooi weer, dus zaten we gezellig in de tuin en konden de kinderen naar hartelust ravotten.

Sweety Darling is, om het met een understatement te zeggen, een erg betrokken vader, die overal gevaren ziet. Hij hield dan ook constant ons kroost in het oog; de "pasop!"-en, "voorzichtig!"s en "kijk uit!"s waren niet van de lucht. Ik ben daarin - misschien onbewust als tegengewicht - heel wat nonchalanter: zolang ze niks kapot maken of elkaar de kop niet inslaan, laat ik ze doen. Sweety Darling daarentegen kan het niet laten om telkens opnieuw te zeggen dat ze niets in hun mond mogen steken, niet met stokken mogen zwaaien en niet lopen met eten in de mond. Ik word soms moe in zijn plaats.

In de tuin liep ook een heel schattig klein kitten rond, dat van al dat jeugdig geweld niet te veel moest weten en zich daarom op een veilige afstand hield. Kleine Broer had haar schuilplaats ontdekt, besloot dat ze vast en zeker honger had, en gaf haar wat gras te eten. Het diertje vond het wel een leuk spelletje om naar de vallende sprietjes te springen, wat Kleine Broer op zijn beurt heel plezant vond. Om het katje te aaien, was hij echter niet dapper genoeg. Papa toonde het dan maar voor, waarop onze jongste diens hand wegtrok en verschrikt riep: "Pas op papa, hij gaat je krabben!!"

Het zit in de familie...

21:49 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: sweety darling, kinderen |  Facebook |

Commentaren

Hier is dat net hetzelfde, soms heb ik de indruk dat Hans denkt dat ik met mijn kinderen niets inzit.Ik heb hem al dikwijls gezegd dat hij ze moet leren loslaten.Dat belooft voor als ze later uit huis willen gaan.

Gepost door: Muis | 24-06-07

AHA een zielsverwant, die Darling van u.

Gepost door: De huisvrouw | 25-06-07

Ah, ik ben dus niet de enige met zo'n (neurotische) man. Soms vraag ik me af waarom hij met toch nog alleen laat met de kinderen, de gedachte alleen al moet een ware hel zijn ;-).
Bestaat er een zelfhulpgroep voor?

Gepost door: Ellen_co | 25-06-07

Laten we er een oprichten, Ellen. Onder het voorzitterschap van de Huisvrouw. Geeft haar wat beters om handen dan het besturen van een abjecte politieke partij als Beton!

Gepost door: Virginia | 25-06-07

De commentaren zijn gesloten.