08-07-07

Speelstraat

Net als bij deze mama, wordt onze straat eens per week getransformeerd in Speelstraat. De auto's worden er tijdelijk gebannen, de kinderen hebben het rijk voor zich alleen en kunnen er naar hartelust fietsen, touwtjespringen en voetballen. Of, in het geval van mijn jongens: mieren bestuderen en in het rioolputteke gooien, in bomen klimmen en elkaar als paard gebruiken. Als ze zich maar amuseren, nietwaar.

Met het straatcomité hadden we ook het lumineuze plan opgevat om er een klein rommelmarktje aan te koppelen. Kwestie dat de kindjes zich eens wat nieuw speelgoed kunnen aanschaffen aan het begin van de vakantie. Mijn verborgen agenda bestond er evenwel in om vooral wat speelgoed te lózen aan het begin van de vakantie; mijn huis begint na ruim 6 jaar kinderaanwezigheid zowat uit te puilen van alle accessoires die het kleine grut blijkt te moeten verzamelen. Het had me dan ook niet veel tijd of moeite gekost om een en ander voor de commercie bijeen te rakelen:

winkel

 

De zaken gingen vrij goed; de volgende stukken heb ik kunnen verkopen aan en/of ruilen met enkele argeloze buurvrouwen: 2 kinderboekjes, 3 peuterspeeltjes, 1 loopwagentje, 1 keukentje met accessoires (grote, veel plaats innemende stukken!) en 1 Barbie-dvd. De knuffels en video's hadden minder succes, helaas. Grote Broer is ook thuis gekomen met een step, wat de gewonnen plaats alweer danig reduceerde, ook helaas. Gelukkig hebben we de grote brandweerwagen nog kunnen meegeven aan vriendje I., dat was komen spelen.

Met de winst mag Grote Broer aan zee Pokémon-spullen kopen. Ik weet het, niet zo pedagogisch verantwoord. Maar hebt u al gezien hoe klein die prullen zijn? Aha!

23:51 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: kinderen, buren, gent |  Facebook |

Commentaren

Hoe komen uw jongens in godsnaam aan een Barbie-dvd???

Gepost door: Najama | 09-07-07

Gekocht voor een nichtje, die hem al had.

Gepost door: Virginia | 09-07-07

De commentaren zijn gesloten.