11-08-07

Jurk

De blote rode zwierjurk die ik op aanraden van Sweety Darling kocht en vandaag voor het eerst droeg, was een echt succesnummer. Complimentjes van alle kanten, zélfs van mijn broer (en dat wil wat zeggen!).

Mijn adem en vetrolletjes werden wel pijnlijk afgesneden door de Just Married bustier die ik eronder droeg, maar ja, wie mooi wil zijn moet pijn lijden. Ik was dan ook errug opgelucht toen ik vanavond mijn allesbehalve elegante maar oh zo comfortabele pyama kon aandoen.

Voor de rest heb ik heimelijk een beetje leedvermaak met Leterme en consoorten; het schijnt precies niet echt goed te lukken, de regeringsonderhandelingen. Tja, dat komt ervan, als je eerst als kernpunt van je programma het verder opsplitsen van het land hebt, zonder er rekening mee te houden dat je daarvoor de Walen wel nodig hebt. 'Goed bestuur'; mon oeil. Net alsof er geen dringender maatschappelijker problemen zijn dan Brussel-Halle-Vilvoorde, of het nog meer versnipperen van de macht in ons klein landje (Iemand nog iets gehoord van het klimaatprobleem onlangs? Of zou dit ondertussen al opgelost zijn?). Een zeer belangrijk argument tegen een verdere federalisering is wat mij betreft het grote succes van rechts en het conservatisme in Vlaanderen; dankzij Wallonië zijn we tot nu toe een hele tijd gespaard gebleven van een rechts federaal beleid, en is België al bij al een redelijk sociaal land gebleven. Helaas ziet het er ditmaal anders uit, met de tsjeven en de liberalen. Als ze eruit geraken tenminste.

Tot slot nog een woord van steun aan Joëlle Milquet: als centrum-linkse en als vrouw moet het allesbehalve een pretje zijn om dag in dag uit met de rechtse heren politici te moeten doorbrengen. Dat ze kritiek kreeg omdat ze ochere ochot één avond naar haar gezin trok (omdat haar zoontje ziek was) is een echte schande, en toont nog maar eens aan hoe macho en vrouw- en gezinsonvriendelijk het politieke bedrijf en veel van haar spelers nog steeds zijn.

Commentaren

ook... ik kon absloluut niet delen in de collectieve (pers)verontwaardiging omtrent Milquet. Alsof ze persoonlijk de hele (onbestaande) staat lam wou leggen, terwijl ik dacht: verdorie: ik zou vanzeleven niet willen functioneren in een systeem waar de agenda om de haverklap wijzigt en je zelfs niet de avond te voren weet of je de volgende ochtend al dan niet present moet zijn.
(Ik ben geen jurkmens, maar ik denk dat je er mooi zal uitgezien hebben in je jurk, afgaande of je beschrijving - het klinkt als een beetje een gelukkige beschrijving...)

Gepost door: sodade | 12-08-07

Over het eerste gedeelte kan ik (helaas) helemaal niet oordelen, maar over het tweede ben ik het met je eens, zowel inzake Milquet als de regeringsonderhandelingen. Ik hoop trouwens stiekem dat ze mislukken, hihi.

Gepost door: Momus | 13-08-07

Ik heb haar irl gezien en idd, ze zag er ravissant uit in haar rode jurk! (zou ik die ev. es kunnen lenen in ruil voor dat bruin kleedje/tuniek ;-)?)

Gepost door: Ann | 13-08-07

en waar is de foto van de ravissante jurk?
lol

de enttourage van Leterme kan in ieder geval heel goed organiseren en plannen;)

Gepost door: zinzia | 14-08-07

@ Ann: Deal!

@ zinzia: Misschien zet ik ooit nog wel eens een foto-zonder-kop van mijn jurk, wie weet.

Gepost door: Virginia | 14-08-07

Een beetje laat, maar dat van Milquet, daar heb ik toch ook zo'n ogen bij getrokken. Op het ochtendnieuws klonk het 'dat ze in Frankrijk bij haar kinderen was, en dat ze zich in het algemeen niet goed in haar vel voelde'. Pardon? Hoe zou dat geklonken hebben bij een man? Ik doe een gok: 'dat hij om persoonlijke redenen bij zijn gezin moest zijn'. Wedden?

Gepost door: De Bleke | 15-08-07

De commentaren zijn gesloten.