13-08-07

Vogelasiel

Gisteren met de kindjes en nog een paar bekenden naar de opendeurdag van het Vogelopvangcentrum in Merelbeke geweest. Zoals gewoonlijk een voltreffer bij onze dierenvriendjes.

Deze avond werden er aan tafel dan ook volop plannen gesmeed: Grote Broer wil als vrijwilliger in het VOC voor een fret gaan zorgen, dan krijgt hij die misschien ook mee naar huis. Achteraan ons tuintje van een zakdoek groot kunnen we dan een kooi zetten, zodat ik geen last van mijn allergie  krijg - toch lief hé?

Kleine Broer maakte dan weer kenbaar dat hij twéé huisdieren wou: een fret en een egeltje. Ook in een kooi achterin de tuin; en hij zou de fret dan strelen op zijn poep, zodat hij niet kon bijten.

Ondertussen staan de wandelende takken hier te verkommeren. Af en toe denk ik eraan om hen wat klimop of water te geven, maar Grote Broer kijkt er niet echt naar om. Toch is er nog maar 1 gesneuveld, dat valt mee niet?

Ik denk dat ze nog lang op hun fret gaan mogen wachten.

20:38 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: kinderen, dieren |  Facebook |

Commentaren

ha een echte natuurliefhebber bij u daar - een 'groentje' in wording? Egeltjes en fretjes zijn natuurlijk geen varkentjes ;) maar wel een goed begin...
Een egel als huisdier is af te raden omwille van diverse redenen en in het licht van aaibaarheid al helemaal.
Anderzijds: hij zou u wel vlot van de wandelende takken kunnen afhelpen...

Gepost door: sodade | 14-08-07

De commentaren zijn gesloten.