05-09-07

Huisbezoek

De kinderen zijn ingeschreven voor turnen op woensdagnamiddag. Samen met nog enkele vriendjes van school, en hier vlakbij, lekker makkelijk. Het plan was om ondertussen (ik heb telkens een dik uur) met mijn krant in een cafeetje een koffie of zo te gaan drinken. De mama van één van de vriendjes, tevens een oud-studiegenote van me, stelde echter voor om in plaats daarvan bij haar thuis te gaan aperitieven. Ik had me weliswaar verheugd op mijn uurtje lezen, maar je kan moeilijk zeggen dat je liever alleen op café gaat hé, dus stemde ik maar in. Bovendien was ik wel wat nieuwsgierig om haar woning, een groot, oud herenhuis, eens langs binnen te zien.

Amai, het was de moeite. Groot, stijlvol, prachtig gerenoveerd en gedecoreerd - een beetje zoals de interieurs in de Weekend Knack - en met een, naar stadse normen, gigantische tuin! En groot! En chique! En groot!

Ik, zoals gewoonlijk in woensdagse Ma Flodder-tenue, kreeg een volledige rondleiding door het huis en was zwaar onder de indruk. Mijn voormalige medestudente had blijkbaar goed geboerd (zowel zij als haar man oefenen een vrij beroep uit) en ze vertelde complexloos over wat het hen allemaal gekost had en hoe het zat met de leningen en zo. De keerzijde van de medaille is wel dat haar man heel weinig thuis is. Niets voor niets in het leven.

Wat me wel heel hard opviel: in heel het huis was geen boek, krant of tijdschrift te bespeuren. Ook geen enkele plant. En het lag er zo proper, zo proper! Voor ik haar ooit in mijn huis uitnodig, zal ik hier eerst eens een enorme grote schoonmaak mogen houden. Of nee, ik denk dat ik haar gewoon meevraag op café.

 

21:04 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: mensen |  Facebook |

Commentaren

lol mja .. Ik zou persoonlijk liever een kleiner huisje hebben .. Maar wel een man die vaker thuis is ;) EN boeken en leesmateriaal en planten zijn toch ook wel een noodzaak !! :)

Gepost door: pixxie | 05-09-07

thuis het (soms echt niet subtiele) verschil tussen 'wonen' en 'leven'?
Het klinkt in ieder geval als een boeiend randverschijnsel tijdens het wachten op uw kinderen.

Gepost door: sodade | 05-09-07

Pfff, ik weet niet of zo'n steriele omgeving me wel zou liggen.

Gepost door: Momus | 07-09-07

'Steriel' zou ik het nu ook weer niet noemen hoor. Er lag bvb. wel speelgoed en zo, maar allemaal netjes opgeruimd. ;-)

Gepost door: Virginia | 08-09-07

De commentaren zijn gesloten.