18-09-07

Klokkenluider

Rudy Aernoudt, secretaris-generaal van de Vlaamse administratie Economie, Wetenschap en Innovatie, is op staande voet ontslagen. Officieel omdat hij in een interview gezegd had dat er ook in Vlaanderen nog veel vriendjespolitiek en politieke benoemingen waren, en omdat er een internet-petitie circuleert die hem als eerste minister voordraagt. Maar eigenlijk, volgens de pers althans, omdat hij een klacht heeft ingediend tegen minister Fientje Moerman in verband met het toekennen van een consultancy-opdracht aan een bevriend bedrijfje. Daarbij zouden allerlei regels overtreden zijn, zoals steeds ten koste van de belastingbetaler. Liberalen en overheidsopdrachten, breek me de bek niet open. Net zij die het hardst roepen over gelijke kansen en vrije concurrentie, zijn in de praktijk de eersten om hun voeten te vegen aan deze hooggestemde idealen. Als de vos de passie preekt, boer let op uw ganzen!

Aernoudt heeft overigens al vaker van zich laten spreken. Hij vindt dat er teveel ambtenaren zijn, en dat de overheid, ook de Vlaamse, niet efficiënt werkt. Wat we zelf doen, doen we eigenlijk niet beter.

Maar het ergste van heel deze affaire is dat ambtenaren die nu nog iets onwettigs opmerken, voortaan wel twee keer zullen nadenken vooraleer dat naar buiten te brengen. Het beschermd statuut van klokkenluiders stelt dan blijkbaar toch niet zoveel voor.

20:57 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: politiek, werk |  Facebook |

Commentaren

Ik heb wel sympathie voor deze man ... wat er nu gebeurt is weer maar eens een teken aan de wand. Tja, een tegendraadse klokkenluider ...

Gepost door: Viki | 19-09-07

De commentaren zijn gesloten.