26-09-07

Red de solidariteit

Onder het motto 'Red de solidariteit' lanceren 400 bekende Belgen een petitie als tegengewicht voor het 'discours van splitsen dat bij de regeringsonderhandelingen hoogtij viert'. Héhé, eindelijk.

Om het met de woorden van Walter Zinzen te zeggen: 'Het wordt blijkbaar normaal om in separatistische termen te denken. Daarom steun ik elke actie die tegengewicht biedt. Ik word antiseparatistischer met de dag.'

www.reddesolidariteit.be

Tekenen kan vanaf morgen.

22:10 Gepost door Virginia in Actualiteit | Permalink | Commentaren (4) | Tags: politiek |  Facebook |

Commentaren

Getekend!

Gepost door: Afgeroomd | 27-09-07

Ik ben zeker niet tegen België en allesbehalve voor het splitsen van België.
Maar dit commentaarstukje zet die petitie wel in een ander licht:
"Gisteren raakte bekend dat vierhonderd prominente landgenoten - onder wie nogal wat BV's - een petitie ondertekenden 'voor solidariteit' en 'tegen splitsing'. De voor zijn kwaliteit zo gewaardeerde Duitse openbare televisieomroep verspreidt zonder blozen het nieuws dat de rijke Vlamingen niet langer wensen te betalen voor de arme Walen. Elio Di Rupo zelve bespeurt een 'onzegbare triestheid' in de Franstalige publieke opinie.

Terwijl de verkenner nu echt lijkt te onderhandelen, de aandacht verlegd wordt naar het parlement dat nu de wildste voorstellen over Brussel-Halle-Vilvoorde in ogenschouw neemt, en de koning van dit land na de vele bezoeken ten paleize dringend aan rust toe is, slaat de politieke hysterie in dit land toe. Want je kan niet anders dan vaststellen dat er een operatie 'culpabiliseer de Vlamingen' is begonnen.

Die Vlamingen willen de correcte toepassing van het arrest van het Grondwettelijk Hof betreffende Brussel-Halle-Vilvoorde? Dan moeten het wel imperialisten zijn die geen minderheden dulden op hun grondgebied. Die Vlamingen wensen meer bevoegdheden inzake de organisatie van de arbeidsmarkt? Dan zijn het gewetenloze egoïsten die vergeten zijn dat er ooit een periode was waarin Wallonië rijk en Vlaanderen arm was. Die Vlamingen hopen dat ze extra geld kunnen investeren in de NMBS? Dan moet dat wel het einde van alle solidariteit zijn.

We hebben goed nieuws voor de Franstaligen die vandaag het Feest van de Franse Gemeenschap vieren: Vlaanderen wil geenszins de zo broodnodige solidariteit met Franstalig België opzeggen. Vlaanderen heeft er namelijk alle belang bij dat het grenst aan voorspoedige en dynamische regio's en het heeft daar veel geld en inspanningen voor over. Zij die, in de huidige politieke crisis, bewust dergelijke nonsens verspreiden, wakkeren enkel het vuur van de onverdraagzaamheid aan. En dat is niet enkel jammer en dom. Het is, midden in een politiek vacuüm, gevaarlijk."

PETER VANDERMEERSCH

Gepost door: Ann | 27-09-07

Ann, heb dat stukje ook gelezen, en ik vind er toch maar heel weinig argumenten in hoor.
Ik vind het gewoon schandalig dat ze al bijna 3 maanden aan het zoeken zijn om een regering te vormen, en dat het puur om het communautaire draait. Over andere thema's heb ik nog helemaal niéts gehoord.

Gepost door: Virginia | 27-09-07

Ik vind dat ook erg, en er zijn verschillende problemen die dringend een oplossing nodig hebben (vergrijzing e.d.)! Gisteren in 't stad werd een Britse reportage opgenomen over de hele kwestie. Ik vroeg me toen af hoeveel mensen in de (drukke) Veldstraat echt dachten dat er ook maar een kans bestaat dat België gesplitst wordt, er is toch niemand die dat echt wil (enkele uitzondering terzijde gelaten, zelfs NV-A stelt dat niet voor, als ik het goed begrepen heb, enkel Vl. Belang en LDD), maar ik stel me vragen bij het nut van die petitie (die trekt weer de aandacht naar dat (communautaire) punt).

Gepost door: Ann | 28-09-07

De commentaren zijn gesloten.