02-10-07

Moe moeër moeder

Het is een cliché van jewelste, maar zoals de meeste cliché's, is het waar: kinderen zijn niet bevorderlijk voor een goede nachtrust. Naar het schijnt zijn 4-jarige jongetjes echte testosteronbommen, en afgaande op Kleine Broer geloof ik dat direct.

Niet alleen zit hij vol energie die hij bij voorkeur op zijn broer of op ons uitleeft, maar de laatste maand wordt hij ook elke ochtend op een erg onchristelijk uur wakker. Met gisteren en vandaag als (voorlopig?!) hoogtepunt: telkens om kwart na 5 deelde hij ons vrolijk mee dat hij 'goed geslapen!' had. Wanhopige pogingen van onzentwege om hem nog wat verder te laten slapen, mislukten jammerlijk. En tot overmaat van ramp wordt Grote Broer ook wakker van al het rumoer.

En dus zijn we nu moe. Erg moe. Maar nu moet het maar eens gedaan zijn, met zijn nachtbrakerij! Zo besloten we manmoedig om 6 uur vanmorgen. En dit moet ons daarbij helpen:

wegnaardezoo

Binnenkort staat er immers (nog maar eens) een bezoek aan de dierentuin op onze agenda. De pootsporen op het blad symboliseren de weg van respectievelijk Kleine en Grote Broer naar de Zoo. Maar elke morgen dat ze voor half 7 opstaan, gaat er een groot, vet, zwart kruis door zo'n poot. En als ze allemaal doorstreept zijn, gaat het uitstapje dus niet door! Ja, om onze nachtrust te vrijwaren zijn we keihard en onverbiddelijk. Ik ben benieuwd.

18:59 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: kinderen, afzien |  Facebook |

Commentaren

Mor allee ge moet het positieve belonen, niet het negatieve bestraffen, kom ga u zo'n nijntjes wekker kopen. ;)

Gepost door: mme Zsazsa | 02-10-07

Belonen doen we ook hoor, met stempels en Pokémonkaarten, maar ik vrees dat het nieuwe er een beetje af is.
Dus nu proberen we het zo maar eens. Trouwens, dat zoobezoek is toch ook een beloning hé.

Gepost door: Virginia | 02-10-07

Eerlijk gezegd was dat ook mijn eerste gedacht...
Nu hebben ze niks om nartoe te leven!
Kom, teken lege pootjes die mogen ingekleurd worden bij een goede nacht. Elke goede nacht is een stapje dichter bij de zoo.

Gepost door: Najama | 02-10-07

geen slecht idee maar ik dacht ook eerder om het omgekeerd te doen zoals Najama voorstelt...

Hier zou ik zoiets kunnen vinden maar dan een poot wegstrepen bij blijgezind en op tijd opstaan ;). Onze kleine meid daarentegen die houdt ons 's nachts wel nog wakker ;).

Gepost door: poppy | 02-10-07

Betekent dat dat wanneer ze 9 keer vroeg opstaan en 1 keer blijven liggen tot 6.30 ze wel naar de zoo mogen?
Ik vind het idee van de te kleuren berenpoten wel leuk!
PS zou het voor jullie niet goedkoper zijn om een abonnement bij de zoo te nemen? ;-D

Gepost door: Ann | 03-10-07

Wij hebben er hier ook zo eentje zitten. Tussen 6 en half 7 ten allerlaatste wakker, bijna elke dag. En niets helpt. Maar toch veel succes met de berenpoten ;-)

Gepost door: Stien | 03-10-07

De commentaren zijn gesloten.