24-10-07

Return to sender

Toen Sweety Darling en ik indertijd gingen samenwonen, was het eerste (en enige) grote meubelstuk dat we samen kochten een set zetels. Een witte leren drie- en tweezit. 'Zeer onderhoudsvriendelijk!', zo verzekerde ons de verkoper, ten bewijze waarvan hij wat cola op de zitting morste, en oh, wonder boven wonder, er zonder enig spoor weer afveegde. Wij waren sterk onder de indruk, en de koop was gesloten.

Tien jaar en twee energieke kinderen later, zijn onze zetels serieus gehavend. Afgeschilferd leer, schilderijen en krabbels met stylo, en een algehele, onverwijderbare grauwsluier maken dat ik mij toch ietwat gegeneerd voel als bezoek er zich in neervlijt. Daar moest iets aan gedaan worden. Nieuwe zetels waren geen optie; dat zou met ons soort kinderen echt weggesmeten geld zijn. Ik besloot dus om zetelovertrekken te zoeken, om de periode tot de kinderen wat groter waren en dus minder schadelijk, te overbruggen.

Bij 3Suisses hadden ze wel wat keuze; ik koos 2 overtrekken die me 1) gemakkelijk in onderhoud leken, 2) niet te duur waren, en 3) min of meer bij ons interieur pasten. Vandaag werd mijn pakje geleverd. Tevreden begon ik mijn zetel in te pakken. Helaas, dit kan toch niet de bedoeling zijn:

miskoop

Het was wel degelijk de overtrek voor de driezit (niet geel, maar gebroken wit), maar, zoals u maar al te goed kan zien: hij is te klein. Zucht. Ik had nochtans de maat genomen, en volgens de productgegevens moest dit lukken. Ik mag heel de santeboetiek dus weer in de verpakking proppen, terugsturen, en van vooraf aan herbeginnen.

Er zijn thans drie opties: het zo laten, en mijn bezoek zonder verpinken verder blijven ontvangen op zetels die de kringwinkel zelfs niet meer zou aannemen. Ofwel een grote plaid bestellen, om er los over te hangen. Met als onvermijdelijk gevolg dat hij meer op de grond dan op de zetel ligt. Of onze gedeelde afkeer overwinnen en toch maar Ikeawaarts trekken voor nieuwe, doch goedkope zetels die maximum een jaar of 10 moeten meegaan. Het wordt nog een zware deliberatie.

 

20:50 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: huishouden, shoppen, ergernissen |  Facebook |

Commentaren

Wij hebben ook een witte bank, van bij Ikea, nu al jaren. Tegen alles en nog wat bestand, behalve tegen kinderhandjes :-)
Eerst lag er een Ikea-plaid over, maar die is door diezelfde kinderhandjes zo gehavend geraakt dat het geen gezicht meer was. Een plaid in die maat is moeilijk te vinden, dus heb ik van op de markt gewoon een stuk beige fleece op maat laten knippen. Rafelt niet, lekker zacht, en weer een toonbare bank :-)

Gepost door: karin | 25-10-07

Rep u naar de Ikea met uw winnaarsgeld!

Gepost door: Najama | 26-10-07

Geen gesukkel meer. zetelovertrekken ikea-zetels-- savemysofa.com

Gepost door: hervie | 05-06-08

Overtrekken voor IKEA zitbanken en fauteuils Een ruime selectie afneembare hoezen die passen om de populairste zitbanken en fauteuils van IKEA. Goede prijzen, uitstekende kwaliteit én snel geleverd. Je geeft je bank een nieuwe, unieke uitstraling én je spaart het milieu doordat je bank langer mee kan. Wist je trouwens dat je bij IKEA ook een zitbank of fauteuil zonder overtrek kan kopen?

Gepost door: Tom | 09-06-08

De commentaren zijn gesloten.