22-11-07

O dierbaar België

Vandaag was ik beroepshalve in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Even maar, en op de publieksbanken. Maar net op een belangrijk moment: er werd gestemd over het voorstel van het VB om België te splitsen. En ach, alwéér niet gelukt. De losers.

Overigens heb ik mij fel verwonderd over de veiligheidsmaatregelen in het Parlement. Of beter, het gebrek eraan. Ik heb bij het binnenkomen noch mijn naam moeten zeggen, noch mijn identiteitskaart moeten tonen. Mijn - vrij grote - handtas werd niet geïnspecteerd. Nergens onderweg werd ik tegengehouden of gecontroleerd. Zonder boe of ba ben ik dus tot in het Heilige der Heiligen kunnen doordringen. Stel je voor dat ik een gewapende anarchist was. Of een zelfmoordterrorist. Voor hetzelfde geld hàdden we nu geen parlement meer. Ach, dat zou de regeringsvorming misschien wat vergemakkelijken.

Maar toen mijn compagnon en ikzelf ons achterwerk even van het zitbankje verhieven om beter te kunnen zien wie er aan het woord was, kreeg ik prompt een tikje van de toezichthoudende bode dat ik weer moest gaan zitten. 

Rare jongens, die kamermensen.

 

21:58 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: politiek |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.