30-11-07

Peter Pan en de Goedheilig Man

Jaja, het is weer bijna 6 december met alle gekende gevolgen vandien. Deze namiddag vond dan ook het jaarlijks sinterklaasfeest op school plaats. Ouders en familieleden worden dan verwacht voor de grote sinterklaasshow door de kinders en krijgen als beloning achteraf koffie en cake. Ge zoudt voor minder een dag verlof nemen, nietwaar?

Deze keer waren het geen aparte optredens per klas, maar werd er een heuse musical opgevoerd, Peter Pan, door alle kinderen samen. Technisch en artistiek trok het op niet veel, maar ontroerend was het, alleszins. Tijdens het dansje van de kleinste kleuters, in hun pyama en met teddybeer, en waarbij toch wel twee van de 15 erin slaagden om de bewegingen van de juf min of meer correct na te bootsen - de rest stond hoogst verbaasd rond te kijken naar àl dat volk en die rare meneer met zijn witte baard -, voelde ik mijn gezicht onvrijwillig verkrampen in een hoogst onnozele glimlach tot achter mijn oren, voelde ik iets prikken achter mijn ogen en er zat ook al iets in mijn keel (of zou dat de beginnende keelontsteking geweest zijn?). Om maar te zeggen dat het superschattig was. En dan was er nog niet eens een van mij bij.

Grote en Kleine Broer hebben het overigens voortreffelijk gedaan, als respectievelijk piraat en onderdeel van de krokodil. De opvolging van Jan Schepens is verzekerd.

21:31 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kinderen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.