09-12-07

Art for Earth

De klimaatmanifestatie en het aansluitende klimaatconcert 'Art for Earth' gisteren waren gewoonweg fantastisch. Meer dan 3.000 mensen trotseerden treinstaking, en bar weer en kwamen op straat en eisten een serieus klimaatbeleid. Het was een bonte en vooral hartverwarmende optocht van meer dan 70 organisaties, waaronder ook de vakbonden. Het doet deugd om te merken dat je niet alleen staat in je streven naar een ecologischer wereld.

Het Koninklijk Circus was dan weer droog en lekker warm, en alle artiesten hebben er voor een ongelooflijk concert gezorgd. Wijzelf en de andere aanwezigen hebben een superfijne avond beleefd; jammer genoeg konden we door de treinstaking niet tot het einde blijven. De artiesten en vele vrijwilligers achter de schermen deden mee uit puur engagement, voor letterlijk een bol soep en een boterham met kaas, chapeau!

De klimaatcrisis is immers een majeur probleem, en elke artiest wilde op zijn of haar manier mee de klimaatboodschap versterken. Die boodschap is even eenvoudig als dringend: onze overheden moeten nu zorgen voor een solidair en sociaal klimaatbeleid. Want een klimaatbeleid in ons land brengt duizenden kwaliteitsvolle jobs en meer koopkracht voor burgers en bedrijven. En aan de andere kant van de wereld krijgen mensen eindelijk het uitzicht op een menswaardig bestaan. En onze kinderen en kleinkinderen zullen dan tenminste een leefbare wereld kunnen erven.

Proficiat en merci, Els en Tom, voor de organisatie. Jullie hebben dat schitterend gedaan!

21:37 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: politiek, de wereld |  Facebook |

Commentaren

tof dat je pluimpjes uitdeelt en schouderklopjes geeft!!!

Gepost door: joz. | 09-12-07

De commentaren zijn gesloten.