13-12-07

Man

De tekenen zijn duidelijk: Kleine Broer wordt een Echte Man. Niet alleen strooit hij overal rommel rond, boert hij ongegeneerd en luid na het drinken van zijn melk, maar hij kan ook úren doorbrengen in het kleinste kamertje. Zoals een echte man dus, zonder Humo of strip vooralsnog. Nu zou mij dat niet zoveel storen, we hebben gelukkig meer dan één wc, ware het niet dat hij nog maar 4,5 is en dus nog ouderlijke hulp nodig heeft bij het afwikkelen van de grote boodschap. Voor de slechte verstaanders: om zijn billen af te vegen. En gezien meneer ruim zijn tijd neemt om zijn ding te doen, betekent dit dat je er als hulp in kwestie érg lang bij staat te wachten.

Weggaan is geen optie, want dan zou Kleine Broer het in zijn hoofd kunnen halen om zelf de klus te klaren, en is de schade aan handjes, kleren en wc, ja zelfs aan vloer en muren, niet te overzien. Je wacht dus, terwijl meneer in alle gemoedsrust 'Ik ben Mega Mindy' zit te zingen. Heb je het geluk dat het latrinaire gebeuren zich in de badkamer afspeelt, dan kan je je ondertussen nog enigzins nuttig bezighouden. Was insteken of uithalen, was ophangen of wegleggen, bad uitkuisen, jezelf aan- of uitkleden, eventueel al schminken of tanden poetsen, bedden verversen, ...; allemaal nuttig tijdverdrijf. En nadien weer: wachten, wachten, wachten.

Vooral 's morgens, wanneer het de bedoeling is dat iedereen op tijd de deur uitgeraakt, is dat redelijk stresserend. Je begint te vrezen dat de schoolbel of trein niet gehaald wordt, je checkt nog vlug de boekentassen, thermostaat, lichten, koffiezet, je staat al helemaal klaar in schoenen en jas...

Tot eindelijk het verlossend woord weerklinkt: 'Gedaaaan!'

 

20:16 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: kinderen, ergernissen |  Facebook |

Commentaren

Herkenbaar.

Gepost door: Brompot | 14-12-07

Lol. Inderdaad zeer herkenbaar. Maar bij ons spant de grote broer de kroon...

Gepost door: kim | 14-12-07

De commentaren zijn gesloten.