23-12-07

Potteke

Een supergezellige namiddag hebben we gehad vandaag met ons viertjes. Naar de stad geweest, niet om nog kerstaankopen te doen, maar gewoon voor de gezelligheid. Om al wat in de sfeer te komen leerde ik Kleine Broer op de tram de kerstklassieker van Urbanus. Waarmee hij morgen op het kerstfeest met de familie zeker zal scoren, zijn peter nonkel S. is namelijk grote fan. Ik kende weliswaar enkel het refrein, maar Kleine Broer vond het alvast geweldig. Vrolijk zong hij voor heel de tram "Jeeske is geboren, alleluia allo, Jeeske is geboren in een potteke vol met strooitjes!"

In de stad deden we het obligate toertje langs de kitcherige kerstmarkt, aten gezamenlijk 28 oliebollen en kochten een Jommeke voor de nichtjes. De schaatsbaan kon de jongens niet bekoren, een ritje op de kermisautootjes wel; tussen allemaal peuters en kleuters zat ook onze bijna 7-jarige te glunderen van plezier. Omdat ze zo flink waren, mochten ze ook eventjes in de speelgoedwinkel binnen, 'alleen om te kijken, mama, niet om iets te kopen!'. Waar ik tot mijn onbeschrijflijke vreugde leerde dat er niet alleen Pokémonkaarten, maar ook poppetjes, ondergoed, pyama's en, jawel, pennenzakken van Pokémon bestaan. Jochei.

Om af te sluiten gingen we nog een warme chocolademelk drinken in een jazz-café, waar net op dat moment een swingend orkestje begon te spelen. De mannen waren onder de indruk en vonden het 'cool'; een plezante afsluiter van een heel leuke namiddag.

Al 'alleluia-end' keerden we met de tram terug naar huis, om nog een spelletje kwartet te spelen. Kleine Broer had het concept van 4 gelijke kaarten verzamelen nog niet helemaal door, maar dat kon de pret niet drukken. Het was een heerlijke familiedag, effenaf, en dat er zo nog vele mogen volgen de komende week!

20:54 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: genieten, kinderen |  Facebook |

Commentaren

Maar zo schoon zeg... en helemaal op het juiste moment, tijdens de vredigste dagen van het jaar ;-)

Gepost door: De bleke | 26-12-07

De commentaren zijn gesloten.