03-01-08

Kinderen, kanker en kerncentrales

Over deze 3 K's wil ik het vandaag even hebben.

Uit een recent Duits onderzoek is gebleken dat kinderen onder de vijf jaar 60 procent meer kans hebben op het krijgen van kanker en 120 procent meer kans op het krijgen van leukemie als ze in een straal van vijf kilometer wonen van een kerncentrale. Concreet ging het tijdens de onderzochte periode (1980-2003) om 37 gevallen van leukemie in plaats van de statistisch te verwachten 17.

Een lid van de onderzoekscommissie meent zelfs dat de conclusies nog laag uitvallen; volgens hem geven de data een indicatie van een toegenomen risico op kanker voor kinderen in een straal van vijftig kilometer.

Leuk nieuws voor een klein landje als het onze, waar bijna iedereen wel in een straal van 50 km van een kerncentrale woont.

Deze studie toont nog maar eens aan dat de beslissing van de paars-groene regering tot sluiting van de kerncentrales een goede beslissing was. Al wordt er volop gelobbied om hierop terug te komen.

Twee vragen voor de voorstanders van kernenergie:

Hoeveel kinderen met kanker is kernenergie u waard? Meneer Verwilghen, meneer Peeters, meneer Dedecker?

En mogen het dan de uwe zijn?

18:12 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: politiek, de wereld, kinderen |  Facebook |

Commentaren

studie Los van een oordeel over dit artikel of over de studie... ik ben op zoek gegaan naar de oorspronkelijke studie. Het laatste dat ik erover vind dateert van 2003 (toen de studie nog bezig wat en zover ik zie een stand van zaken gaf). Weet je waar de blijkbaar recente resultaten te vinden zijn?
http://umweltinstitut.org/radioaktivitat/krebs-um-atomkraftwerke/krebs-um-atomkraftwerke-50.html

Gepost door: sodade | 05-01-08

Hier kan je de originele studie vinden: http://www.bfs.de/en/bfs/druck/Ufoplan/4334_KIKK.html

Gepost door: Virginia | 05-01-08

dank je zodra ik tijd vind... lezen.

Gepost door: sodade | 05-01-08

Wow zeg, alarmerend. Zoiets zou overal ten lande in alle gesproken en geschreven media geblokletterd voorpaginanieuws moeten zijn. Maar hier, op uwe blog is het het eerste dat ik daarvan hoor. Da's toch niet te doen. Ik vind het gruwelijk onrustbarend.

Gepost door: ctm | 07-01-08

De commentaren zijn gesloten.