06-01-08

Nachtbraken

Ik voel me nogal moe. Dat komt doordat ik pas na 2u. in mijn bed zat gisteren. Nee, geen laat nieuwjaarsfeestje of ziek kind dat me wakker gehouden heeft, maar een boek. Een kinderboek dan nog wel. Jawel, 'Harry Potter en de relieken van de dood' had me in zijn ban. En dus bleef ik lezen lezen lezen, tot ik mijn ogen echt niet meer open kon houden. 't Was zo spannend jong!

Ik weet wel, Grote Literatuur zijn de boeken van J.K.Rowling niet, maar toch. Zo leuk geschreven, zo tjokvol grappige en spitsvondige details, zo doordacht en verrassend opgebouwd, zo spannend. Je vliegt gewoon door de pagina's.

Als ik zo helemaal opga in een boek, sla ik het ook regelmatig eens dicht. Om te kijken naar de verhouding tussen het gelezen en nog niet gelezen deel, om de plooien in de rug te zien vermeerderen, om te zuchten van gelukzaligheid. Tegelijk innig tevreden omdat ik nog veel pagina's leesplezier voor de boeg heb, en een piepklein beetje triest omdat het einde onafwendbaar nadert.

En het was echt het einde in dit geval, want het was de laatste Harry Potter. Ik vernam deze week dat Rowling niet uitsluit dat ze toch nog een achtste deel schrijft, maar please, doe dat niet! Het is goed zoals het nu is, de cyclus is af, en al wat daar nu nog bij zou komen zou het alleen maar verpesten. Ik weet dat het tegenwoordig mode is om series tot in den treure uit te melken, maar laat Harry Potter alsjeblieft eindigen in schoonheid.

harry potter

 

20:42 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lezen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.