13-01-08

Brussel

De receptie vond plaats in de oude kapel van Les Brigittines, een hedendaags kunstencentrum voor stem en dans. Deze barokke kapel uit de 17de eeuw heeft al een bewogen geschiedenis achter de rug. Na de ontwijding in 1784, was ze achtereenvolgens pandjeshuis, opslagruimte voor religieuze boeken, legerapotheek, arsenaal, armenhuis, school, entrepot voor bier en hout, overdekte markt met balzaal, slagerij en tenslotte magazijn voor een uitgever. Van recyclage gesproken.

kapel1

kapel2

Na de receptie trokken we naar het Filmmuseum, vlakbij het Centraal Station. Ik had vrijkaarten gewonnen voor twee films in de reeks "klassiekers op groot scherm": Ascenseur pour l'échafaud van Louis Malle, en Barry Lyndon van Stanley Kubrick. De vertoningen hadden veel succes, de zaal zat helemaal vol. Een ticket kost dan ook maar 2 euro, zelfs maar 1 euro als je een jaarabonnement hebt. Spijtig genoeg hebben we de tweede film (die best grappig was) niet tot het einde kunnen bekijken, omdat we anders onze laatste trein zouden missen. Maar zo'n avond in het Filmmuseum is zeker voor herhaling vatbaar.

En zo heb ik gisteren twee nieuwe plekken in Brussel leren kennen waar ik nog nooit eerder geweest was. Ik hoop dat er in de komende maanden nog veel mogen volgen, want Brussel is toch echt wel een rijke en interessante stad.

Al blijft Gent met stip op nummer 1 staan natuurlijk.

 

 

09:52 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: werk, cultuur en zo |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.