18-01-08

Tips voor treinreizigers

In navolging van de Huisvrouw, wil ook ik de blogwereld verrijken met enkele tips. Tips voor treinreizigers deze keer. Nu ik alweer een kleine 3 maand pendel, meen ik met enige kennis van zaken te kunnen spreken. Daarom tot nut en lering van 't algemeen, deze tips aan mijn medereizigers:

1. Ik begrijp dat het binnenkomen van de trein in het station iets is waar u lang naar uitgekeken hebt, beste reiziger. En dat u dan ook zo snel mogelijk wil instappen. Zeker in de spits, waar de zitplaatsen schaars zijn en wie eerst komt, eerst maalt. Doch het lijkt mij wel handig om éérst de mensen te laten uitstappen, alvorens onvervaard de trapjes te beklimmen. 't Is maar een gedacht.

2. Uw nieuwe boekentas/sjakosj/sportzak is inderdaad heel schoon, en u wilt die natuurlijk zo lang mogelijk proper houden. Bovendien wil u uw gsm/krant/zakdoeken/kaartspel binnen handbereik hebben. Daarom lijkt het inderdaad heel logisch om uw boekentas/sjakosj/sportzak op de zetel naast u te zetten; de vergissing is begrijpelijk. Wanneer mensen halt houden naast u en een blik werpen op uw boekentas/sjakosj/sportzak, is dit echter - de vergissing is opnieuw begrijpelijk - niet uit bewondering. Weg ermee!

3. Het afstruinen der gangen op zoek naar een zitplaats is een ernstige zaak. Het is totaal iets anders dan uw zondagse wandeling of een slentertocht langs de winkeletalages. U mag dus gerust sneller gaan dan 2 kilometer per uur. Graag zelfs. HEEL GRAAG ZELFS.

4. Wanneer u in gezelschap zit op de trein, is het gezellig om wat te kletsen. Uw medereizigers hoeven echter niet elk detail te horen over de onredelijkheid van uw baas, de aambeien van uw schoonmoeder of het wangedrag van uw kinderen (vooral dat laatste niet). Het zou dus fijn zijn als u uw stemvolume wat kon dempen. Dit geldt ook voor gsm-en en voor West-Vlamingen. Vooral voor West-Vlamingen eigenlijk.

5. Wanneer u in de trein niet in gezelschap bent maar toch verlegen zit om een babbel, neem dan uw gsm en val uw vrienden of familie lastig. Laat uw medereizigers met rust. Zeker 's morgens. Laat ze gerust, zeg ik u!

6. En de laatste is speciaal voor de mannen: in de meeste treinen zijn de zitplaatsen duidelijk afgebakend en ruim genoeg voor mensen met een modaal postuur. U denkt misschien dat uw buurman/vrouw (meestal buurvrouw) het fijn vindt om een elleboog in haar zij te krijgen. Of dat uw overbuurvrouw graag met haar benen onder zich geplooid zit, bij gebrek aan voetruimte omdat u deze wijdbeens inpalmt. Heup-tot-heup-contact kan inderdaad zeer leuk zijn, op een dansvloer bijvoorbeeld, of tijdens een romantische strandwandeling. In een forensentrein echter niet. Echt niet. Hou uw lichaamsdelen dus thuis.

 

Voilà. Alweer een bijdrage geleverd aan een betere wereld. Het zit hem soms in de kleine dingen, niewaar.

 

23:40 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: ergernissen |  Facebook |

Commentaren

ROFL ! :-)

Gepost door: Pingu | 19-01-08

Uitprinten, kopiëren en verdelen aan de medereizigers stel ik voor!!

Gepost door: LTF | 20-01-08

Mooi, Virginia !

Gepost door: Brompot | 21-01-08

Woehahaha, ik heb de slappe lach zowaar!

Gepost door: De Maffe | 21-01-08

hmm, westvlamingen?? dat is daar mis mee ???

Gepost door: hilde | 21-01-08

@hilde (welke Hilde trouwens? Ken ik u?): Ach, je moet dat niet persoonlijk opnemen. Ze zijn alleen soms een beetje luidruchtig ;-)
Ik liet me die dag inspireren door een nogal, eh, 'aanwezige' West-Vlaamse.

Gepost door: Virginia | 21-01-08

nope, wij kennen elkaar niet, maar ter inof: ben een westvlaamse, zwijgzame, veel met de treinreizende Hilde lol

Gepost door: hilde | 22-01-08

BULDERLACH!

O, bijna bekruipt mij enig melancholisch terugdenken aan mijn eigen pendeltijd. Bijna, maar nog niet helemaal.

Gepost door: Stien | 23-01-08

De commentaren zijn gesloten.