23-01-08

De takken: update

Ik heb deze namiddag eindelijk nog eens het terrarium van de wandelende takken 'ververst': alle oude verdorde klimop eruit en verse erin. Daarvoor moest ik wel de takken zelf er ook uithalen, wat nog niet zo simpel is als het lijkt.

Die beesten lijken namelijk nogal fel op takken (duh!), en zijn dus goed gecamoufleerd tussen het inmiddels bruine groensel. Voorzichtig nam ik er dus klimoprankje na rankje uit, onderwijl goed controlerend of er geen wandelende verstekelingen op zaten. De onderschepte takken deed ik zo rap mogelijk in een ijskreemdooske, waar ik vlug-vlug het deksel op moest zetten wegens ontsnappingsgevaar. Het dooske was nogal klein, en die beesten zijn rap, met als gevolg dat er toch enkele op onze keukentafel beland zijn. Om die dan weer op te pakken, is ook al niet zo gemakkelijk. Het waren immers allemaal nog 'jongskes', ik moest dus zien dat ik enerzijds niet te hard neep of ze waren verpulverd, maar anderzijds ook niet té zachtaardig te werk gaan of ze waren ribbedebie.

Dan de versleten klimop naar de gft-container gebracht, maar hola, daar bespeurde ik toch nog een wandelend takje dat daarmee gelukkig aan een reïncarnatie als compost ontsnapte.

Ter informatie: zestien takken heb ik geteld, zestien. Waarvan nog 1 oorspronkelijke, al de rest is nageslacht. Het lijk van de tweede 'originele' ligt nog op de bodem van het terrarium. Als waarschuwing aan de andere: Memento Mori.

20:59 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: dieren |  Facebook |

Commentaren

pannenkoek 16 slechts (!), veel eitjes geliquideerd?

Gepost door: sodade | 24-01-08

Vandaag heb ik er alweer 20 geteld, sodade.
En het lijk is herrezen uit de dood. :-(

Gepost door: Virginia | 26-01-08

zouden vissen niet gemakkelijker zijn ;)

Gepost door: zinzia | 27-01-08

Waar is de tijd dat ik zelf nog stokken had,... gekregen van mijn lerares biologie. De ijsboerkeman die wekelijks langskwam stond altijd stom van het schouwspel in mijn ijscrémedoos. :-) Ik zeg er gaarne bij dat ik ze na verloop van tijd uiteindelijk losgelaten heb achterin onze thuis tussen de klimopranken. Niet aan ons moeder zeggen é, die denkt nog altijd dat ze dood zijn. :-)

Gepost door: De Maffe | 28-01-08

LOL!
de hobby van mijn zus, en ik die daar de kamer moest mee delen en wakker werd met een blik op het plafond vol mini-takjes die niét werden tegengehouden door het amateuristische deksel

Gepost door: morgan | 28-01-08

De commentaren zijn gesloten.