07-02-08

Proces of product?

Tijdens een van de talrijke vormingen en trainingen die ik in mijn beroepsleven al heb mogen meemaken (Think: Nolleke van het Eiland), heb ik iets geleerd over managementstijlen dat me tot op heden bijgebleven is.

In de meeste werksituaties en samenwerkingsverbanden is het de bedoeling om gezamenlijk tot een 'product' te komen. Dat kan letterlijk een materieel product zijn, maar ook iets immaterieels zoals het geven van een advies, het behandelen van dossiers of het opleiden van mensen, een politieke tekst. De manager is dan degene die het hele proces om tot dat product te komen, aanstuurt en begeleidt. Sommige managers hebben vooral aandacht voor het eindproduct, de output, andere voor het proces langswaar het product ontstaat, de samenwerking en motivatie van de medewerkers. Idealiter wordt een goed evenwicht tussen de twee gevonden: een goed product via een goed verlopen proces.

Ikzelf ben geen perfectioniste. Voor mij is 'goed' gelijk aan 'goed genoeg'. Uiteraard is het belangrijk dat je resultaat ok is en dat je niet zomaar wat doet, maar persoonlijk vind ik het minstens zo belangrijk dat iedereen die eraan meewerkt tevreden en gemotiveerd blijft en er een goed gevoel bij heeft. Dan liever een iéts minder resultaat dan rücksichtlos op je perfecte einddoel af te gaan zonder rekening te houden met de gevoelens van je medewerkers. Op termijn wreekt zich dat toch. Mensen die niet meer het gevoel hebben van gewaardeerd te worden, die de indruk krijgen dat 'het toch nooit goed is', haken af. En zo verlies je waardevolle krachten die je goed had kunnen gebruiken. Ik heb het helaas al vaak zien gebeuren.

Het is dus een kwestie van evenwicht zoeken, de gulden middenweg. Want anderzijds is het natuurlijk ook niet de bedoeling dat er eindeloos gepalaverd en teruggekoppeld en gemasseerd wordt, opdat er toch maar niemand het kleinste krenkje zou oplopen. Soms moeten er gewoonweg knopen doorgehakt worden. Maar als er over het algemeen voldoende aandacht is voor de mensen, dan wordt dat ook aanvaard.

Deze filosofie geldt volgens mij overigens niet alleen in werksituaties. Ook, en zelfs vooral, in persoonlijke relaties, is aandacht voor het proces onontbeerlijk.

Tot zover deze lezing. 

 

15:18 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: werk, politiek, het leven, psychologie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.