19-02-08

Groene long? Mijn oren!

Een hele tijd geleden schreef ik al over het project Gent Sint-Pieters, en waarom we daar met Groen! niet onverdeeld gelukkig mee zijn. Ter herhaling: dat het station nog meer uitgebouwd wordt als knooppunt van openbaar vervoer, daar zijn we natuurlijk helemaal voor, en ook enkele ontwikkelingen rond het station kunnen best voor ons. Maar dan wel op mensenmaat, en dus niet het megalomane project dat nu voorligt. Ook de megaparking van bijna 3000 wagens (da's echt enorm veel - ter vergelijking: de 10 stadsparkings samen bieden nu plaats aan 5000 wagens) zien we niet zitten wegens het vele verkeer dat die zal aanzuigen; je nodigt mensen als het ware uit om met de auto te komen in plaats van met het openbaar vervoer.

En last but not least hebben we problemen met de geplande nieuwe verbindingsweg tussen het station en de R4. Die dwars door een natuurgebied zal gaan, en die uiteraard opnieuw extra verkeer zal aantrekken, terwijl de luchtkwaliteit in de stationsbuurt al heel erg slecht is. Het toppunt is dan nog dat de stad het resterend en totaal versnipperd gedeelte van het natuurgebied, dat ingericht zal worden en toegankelijk gemaakt, durft presenteren als 'een nieuwe groene long voor de buurt'. Qué? Qua newspeak kan dit tellen: molesteer een natuurgebied door er een weg door te leggen, richt het vervolgens een beetje in, en noem het dan 'een nieuwe groene long'. Je moet maar durven. Maar ja, als je een weg door een bos legt heb je volgens sommigen ook opeens twee, en dus méér bossen.

Deze namiddag hebben we dan ook actie gevoerd tegen deze plannen, en tegen de misleiding door het stadsbestuur. En het was geslaagd, er was redelijk wat pers en ook AVS heeft gefilmd. Mijn kinderen waren er ook bij, jong geleerd is oud gedaan. Grote Broer zag het echter niet zo goed zitten (ocharme zeg, moeten actie voeren op je verjaardag, dat heb je dan met zo'n moeder): 'Nee, ik wil niet protesteren!'

Maar geef toe, welk mooier cadeau kan je je kinderen geven dan propere lucht en gezondheid?

 

23:03 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: politiek, gent, kinderen |  Facebook |

Commentaren

Tsss, 't zijn kastaars, die Gentenaars ;-)

Maar groot gelijk, effenaf!

Gepost door: Stien | 20-02-08

Moet toegeven dat ik niet zo op de hoogte ben van de plannen (behalve dat het plan zou bestaan dat "wij" over x aantal jaar daar zouden komen).
Maar zoals je het vertelt, heb je groot gelijk. En wat Grote Broer betreft: is "protesteren" niet een tweede natuur voor kinderen?

Gepost door: Ann | 20-02-08

Proficiat Ik heb de beelden gezien op tv, en het zag er goed uit. Het legt het pijnpunt duidelijk bloot denk ik. Hopelijk hebben velen dit gezien en komt er een correctie op de plannen.

Gepost door: Didier | 21-02-08

Ha Didier, en hoe is het nog in Lochristi?

Gepost door: Virginia | 23-02-08

Da's toch logisch;)
ALs je een taart in stukken snijdt heb je ook meer stukken ;)

Gepost door: zinzia | 23-02-08

De commentaren zijn gesloten.