01-03-08

Virginia, handy woman

Het rolluik van onze slaapkamer is enkele dagen geleden geblokkeerd geraakt. Het lint ging niet meer voor- of achteruit, het was pertang nog maar een paar maanden oud. Het vorige lint was volledig doorgesleten; na 2 weken totale duisternis heeft een stielman het vervangen tegen de schone som van 150 euro apeuprès. Maar nu was het dus alweer van dattum. Deze keer was het lint niet kapot, het zat alleen muurvast.

Ik besloot zelf eens te kijken, en vees het rolluikophaalsysteem uit de kast. Met de assistentie van Sweety Darling, heb ik bijna een uur lang geprobeerd het rolsysteem te repareren, maar helaas. Het lukte me niet om het lint weer vanzelf te laten oprollen, wat toch redelijk noodzakelijk is.

Ik gaf me nog niet gewonnen, en besloot op tinternet te zoeken naar een handleiding. Ik vond dit, en zoals ik al vermoedde was er inderdaad sprake van een veer die moest opgespannen staan. Op het eerste zicht echter geen veer te bekennen. Met veel moeite het 'doosje' dan maar opengevezen, en jawel, daar zat een soort ijzeren lint, opgerold, maar helemaal niet opgespannen. Aha! Pogingen om de veer weer opgespannen te krijgen, met gevaar voor eigen vingers, liepen echter faliekant af toen heel het lintgevaarte uit het doosje viel. Toen besloot ik er toch nog de brui aan te geven. Een mens moet zijn beperkingen erkennen, nietwaar.

We zullen dus nog maar eens een stielman laten komen. Kwestie van de economie nog wat te steunen. Olé.

rolluik

20:26 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ergernissen, huishouden |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.