22-03-08

Groensel

Van nature echt geen Moeder-Voedster, heb ik de voorbije weken mezelf al overtroffen en onder meer het volgende klaargemaakt: seldersoep, winterse boursinovenschotel (recept ergens op deze blog), posteleinslaatje met dadels en geitekaas, paksoi-quiche, postelein-preisoep, en vandaag: kabeljauw met koolrabi en kervelpesto. Gelijk de echte, zo in aluminiumfolie verpakt in de oven. En allemaal goed te vreten, al zeg ik het zelf.

Nu ben ik eigenlijk niet de gemakkelijkste eter, vooral wat groente betreft ben ik nogal difficile. Maar door het groentepakket waar we sinds kort op geabonneerd zijn, komen een heleboel minder gekende (en bij mij geliefde) groentes nu toch mijn frigo binnen. En aangezien ik niet van verspilling hou, worden ze ook verwerkt. Het rare is dat ik, wanneer ik het zelf heb klaargemaakt, meer dingen lust die ik anders niet zou moeten hebben. Alsof ik er dan meer controle over heb of zo. Heel handig is wel dat de Wassende Maan op haar website een groente- en fruitwijzer staan heeft, met tal van suggesties en recepten.

Nu moeten we beslissen of we ons abonnement voortzetten of niet. Ik denk het wel.

21:51 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: huishouden |  Facebook |

Commentaren

Goed voor een minderwaardigheidscomplex! Heel die jutblogtclub heeft op hun eigen blog over ingrediënten waar ik nog nooit over heb gehoord. Pekesstoemp of spinazie, dàt ken ik. Paksoi? Koolrabi? Postelein?

Gepost door: zapnimf | 23-03-08

Paksoi lijkt een beetje op Chinese kool, postelein is een soort sla, en koolrabi is een knol. Weet ik sinds een drietal weken. ;-)

Gepost door: Virginia | 23-03-08

Fantastisch ... zo'n groentenabonnement. Bij het begin van de lente staan bij ons steevast paardebloembladeren en brandnetels op het menu ... heerlijk en super gezond ! Een aanrader !

Gepost door: welwel | 09-04-08

De commentaren zijn gesloten.